,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Sajtok csoportosítása
Sajtokat nagyon sok szempont szerint csoportosíthatjuk. Pár főbb csoportosítási szempontot sorolunk fel.
Lehetnek: natúr, fűszeres és füstölt.
Lehetnek: friss fogyasztásúak vagy érleltek.
Nyers vagy hőkezelt tejből, teljes vagy fölözött tejből esetleg tejszínnel dúsítottból készültek.
A Magyar Élelmiszerkönyv 3 fő csoportja:
Savas alvasztású
Vegyes alvasztású
Oltós alvasztású
Tej eredete szerint:
Tehéntejből készült
Juhtejből készült .... stb...
Vegyes tejből készült.
Sajt típusa szerint sorolja be a Nemzetközi Tejgazdasági Szövetség (IDF):
Kemény sajtok
Reszelni való
Erjedési lyukas
Cseddározással gyártott
Félkemény sajtok
Erjedési lyukas
Röghézagos
Hevített-gyúrt sajtok
Nemes penésszel és/vagy rúzsflórával érők
zárt szerkezetű
röghézagos
Lágy sajtok
Rúzsflórával érők
Fehér nemes penésszel érők
Belső érésűek
Sólében érlelt sajtok
Nemespenészekkel és rúzsflórával érők
zárt szerkezetű
röghézagos
Friss sajtok
Savanyútej sajtok
Savósajtok.
Zsírtartalmuk szerint leginkább csak az oltós alvasztású sajtokat csoportosítjuk:
Zsírdús
min 60%
Zsíros
45-60%
Félzsíros
25-45%
Kis zsírtartalmú
Zsírszegény vagy sovány sajtok, amelyeknek 10% alatt van a relatív zsírtartalma.
Sajttészta szerkezete szerint:
Erjedési lyukas
Röghézagos
Lyukazottság nélküli
Kék és zöldpenészes erezetű.
Megosztás
Írj nekünk massangeren