Webáruház
» Coquard
» Kappa 1 - Alpesi sajtok starter keveréke
» Kappa 1 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-222-kappa-1-alpesi-sajtok-teljes-kevereke-_dl1_
COQUARD Kappa 1 - Dl 1 részletes ismertetője
A Coquard cég Kappa 1 nevű kultúrája, egy nagyon különleges keveréke a tejsavtermelő és aromaképző törzseknek.
Tökéletes választás a magasabb hőn utómelegített erősen préselt sajtok készítéséhez.
Ilyenek példásul az alpesi típusú sajtok, pl. a Gruyere. De használhatjuk egy ízesebb Mozarella vagy egy lágyabb tésztájú Gouda vagy Reblochon gyártása során is.
A kívánt sajt típusától függően, kiegészíthetjük aromaképző keverékekkel.
(Iota 2, Kappa 4 vagy a Sigma 96SP, 97PY, 98C)
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Alpesi típusú sajtok, |
• |
Gruyere, |
• |
Tomme, |
• |
Gouda vagy |
• |
Mozarella sajtok készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
50 liter hőkezelt, vagy |
100 liter nyers tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
10 x 50 liter hőkezelt, vagy |
10 x 50 liter
nyers tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
150 liter hőkezelt, vagy |
300 liter nyers tej
feldolgozásához. |
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő
tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
30-32 C fok. |
|
Inkubációs ideje az oltóenzim hozzáadása előtt 30 percől 1 óráig terjed. |
|
Összetétele: |
|
• |
60% Streptococcus thermophilus |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
30% Lactobacillus thermophilus |
• |
10% mezofil Lactococcus. |
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |