Látogasson el webáruházunkba!

COQUARD Kappa 1 - Dl 1 (002KAC)

Webáruház  »  Coquard  »  Kappa 1 - Alpesi sajtok starter keveréke  »  Kappa 1 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-222-kappa-1-alpesi-sajtok-teljes-kevereke-_dl1_
COQUARD Kappa 1 - Dl 1
Ára:
2 365 Ft

50-100 liter tejhez

COQUARD Kappa 1 - Dl 1 részletes ismertetője

A Coquard cég Kappa 1 nevű kultúrája, egy nagyon különleges keveréke a tejsavtermelő és aromaképző törzseknek.

Tökéletes választás a magasabb hőn utómelegített erősen préselt sajtok készítéséhez.

Ilyenek példásul az alpesi típusú sajtok, pl. a Gruyere. De használhatjuk egy ízesebb Mozarella vagy egy lágyabb tésztájú Gouda vagy Reblochon gyártása során is.

A kívánt sajt típusától függően, kiegészíthetjük aromaképző keverékekkel.  (Iota 2, Kappa 4 vagy a Sigma 96SP, 97PY, 98C)

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
Alpesi típusú sajtok,
Gruyere,
Tomme, 
Gouda vagy
Mozarella sajtok készítéséhez.
Adagolása:
Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
DL 1 50 liter hőkezelt, vagy
100 liter nyers tej feldolgozásához.
10 db   DL 1 10 x 50  liter hőkezelt, vagy
10 x 50 liter nyers tej feldolgozásához.
DL 3,5 150 liter hőkezelt, vagy
300 liter nyers tej feldolgozásához.
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet:  30-32 C fok.
Inkubációs ideje az oltóenzim hozzáadása előtt 30 percől 1 óráig terjed.
Összetétele:
60%  Streptococcus thermophilus Nem tudod mik ezek és mire valók?
30%  Lactobacillus thermophilus
10%  mezofil Lactococcus. A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




Segédanyag: maltodextrin
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás:
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon 3 hónap
- 18 C fokon 2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

Kapcsolódó és hasonló termékek