, , , , ,
    COQUARD IOTA 2 - Dl 1
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    COQUARD IOTA 2 - Dl 1

    Cikkszám: 002IBA
    Gyártó: COQUARD »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.01 kg
    2 365 Ft
    Nettó: 1 862 Ft +áfa
     db
    Rövid ismertető: 250-500 liter tejhez

    Termékismertető

    Alpesi sajtok jellegzetes aromája. Zárt szerkezetű préselt sajtokhoz. Nem (igen csekély mértékben) képez lyukakat!

    Nagyon kevés, lényegében semmi gázt sem termel, de termel sok egyedi aromát (propoionsav, ecetsav és származékaik), melyek lehetővé teszik, egy különleges íz és proteolózis előállítását.

    A törzsek úgy vannak válogatva, hogy bírják a magas hőmérsékleten történő (53 C fok) utómelegítést, és hidegben (5-8 C fok között) alacsony aktivitásúak legyenek.

    Magas sótartalomnál csökken a kultúra hatása!

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Alpesi típusú sajtok készítéséhez.




    Adagolása:
    Kiszerelési egységAjánlott tej mennyiség
    DL 1250-500 liter tej feldolgozásához.

    10 db   DL 110 x 250-500  liter tej feldolgozásához.

    DL 3,5800-1500 liter tej feldolgozásához.


    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 
    Starterkultúrával egyidejűleg tegyük a tejhez.
    Összetétele:
    Propionibacterium freudenreichii Nem tudod mik ezek és mire valók?


    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




    Segédanyag: maltodextrin
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:•nincs (nem számottevő)
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon3 hónap
    - 18 C fokon2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!


    Emlékeztető:

    A préselt sajtban a nyílások, azaz szemek kialakulását különböző tényezők határozzák meg. A legfontosabbak a következők:
    • Természetes tejsavfermentáló egyensúly a mezofil tejsavbaktériumok és a termofil Streptococcus és Lactobacillus között.
    • Laktóz eltávolítása (minél kevesebb a laktóz, annál nyitottabbak lesznek a szemek).
    • Sajtok lehűtése a meleg érlelés megkezdése előtt.
    • A páratartalom és szellőzés a pincében. Minél magasabb a páratartalom, annál zártabb lesz a sajttészta. Minél jobb a szellőzés, annál nyitottabb lesz a sajt is.
    • Kéregápolás, mosás.





    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

     - Kazein számok
    10 db / csomag
    350 Ft -tól
    276 Ft +áfa
     - Camembert papír - KICSI - 200x200 mm
    50 ív
    3 205 Ft
    2 524 Ft +áfa
    Részletek
     COQUARD Kappa 3 - Dl 1
    Hamarosan
    50-100 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa