,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
IOTA 2 - Propionibacterium
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
COQUARD
IOTA 2 - Propionibacterium
Nyomtatás
Cikkszám:
002IBA/x
Gyártó:
COQUARD »
Kiszerelés:
db
Zárt szerkezetű Alpesi sajtok kiegészítő kultúrája
2 365
Ft
Nettó:
1 862
Ft +áfa
Betöltés...
Termékváltozatok:
DL 1 (1 862 Ft +áfa, bruttó 2 365 Ft)
DL 3,5 (4 201 Ft +áfa, bruttó 5 335 Ft)
10 db DL 1 (14 063 Ft +áfa, bruttó 17 860 Ft)
db
Kosárba
Kedvencekhez
Termékismertető
Alpesi sajtok jellegzetes aromája. Zárt szerkezetű préselt sajtokhoz. Nem (igen csekély mértékben) képez lyukakat!
Nagyon kevés, lényegében semmi gázt sem termel, de termel sok egyedi aromát (propoionsav, ecetsav és származékaik), melyek lehetővé teszik, egy különleges íz és proteolózis előállítását.
A törzsek úgy vannak válogatva, hogy bírják a magas hőmérsékleten történő (53 C fok) utómelegítést, és hidegben (5-8 C fok között) alacsony aktivitásúak legyenek.
Magas sótartalomnál csökken a kultúra hatása!
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Alpesi típusú sajtok készítéséhez.
Adagolása:
Kiszerelési egység
Ajánlott tej mennyiség
Bruttó ár
Akciós bruttó ár
DL 1
250-500 liter tej feldolgozásához.
2.356,-
Ft
-
Ft
10 db DL 1
10 x 250-500 liter tej feldolgozásához.
23.650,-
17.860,-
Ft
-
Ft
DL 3,5
800-1500 liter tej feldolgozásához.
5.335,-
Ft
-
Ft
Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet:
Starterkultúrával egyidejűleg tegyük a tejhez.
Összetétele:
•
Propionibacterium freudenreichii
Nem tudod mik ezek és mire valók?
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Segédanyag: maltodextrin
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
•nincs (nem számottevő)
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
3 hónap
- 18 C fokon
2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Emlékeztető:
A préselt sajtban a nyílások, azaz szemek kialakulását különböző tényezők határozzák meg. A legfontosabbak a következők:
Természetes tejsavfermentáló egyensúly a mezofil tejsavbaktériumok és a termofil Streptococcus és Lactobacillus között.
Laktóz eltávolítása (minél kevesebb a laktóz, annál nyitottabbak lesznek a szemek).
Sajtok lehűtése a meleg érlelés megkezdése előtt.
A páratartalom és szellőzés a pincében. Minél magasabb a páratartalom, annál zártabb lesz a sajttészta. Minél jobb a szellőzés, annál nyitottabb lesz a sajt is.
Kéregápolás, mosás.
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
6 500
Ft
5 118
Ft +áfa
Részletek
Hamarosan
-
Kazein számok
10 db / csomag
350
Ft
276
Ft +áfa
Részletek
Hamarosan
-
Camembert papír - KICSI
200x200 mm
3 205
Ft
2 524
Ft +áfa
Részletek
COQUARD
Kappa 3 - Kisméretű sajtok nagy lyukakkal
2 365
Ft
1 862
Ft +áfa
Részletek
Hasonló termékek
Hamarosan
-
Pumpás flakon
610
Ft
480
Ft +áfa
Részletek
Danisco
Choozit DH 2D - Savtalanító élesztő
3 520
Ft
2 772
Ft +áfa
Részletek
Danisco
Choozit MVA 10 D - Aromaképző kultúra
7 160
Ft
5 638
Ft +áfa
Részletek
Danisco
KM-Mix - Érlelő keverék
2 130
Ft
1 677
Ft +áfa
Részletek
Megosztás
Írj nekünk massangeren