, , , , ,

    Kappa 1 - Alpesi sajtok starter keveréke

    Kereső
    50-100 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    10x 50-100 liter tejhez
    17 860 Ft
    14 063 Ft +áfa
    150-300 liter tejhez
    5 335 Ft
    4 201 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    A Coquard cég Kappa 1 nevű kultúrája, egy nagyon különleges keveréke a tejsavtermelő és aromaképző törzseknek.

    Tökéletes választás a magasabb hőn utómelegített erősen préselt sajtok készítéséhez.

    Ilyenek példásul az alpesi típusú sajtok, pl. a Gruyere. De használhatjuk egy ízesebb Mozarella vagy egy lágyabb tésztájú Gouda vagy Reblochon gyártása során is.

    A kívánt sajt típusától függően, kiegészíthetjük aromaképző keverékekkel.  (Iota 2, Kappa 4 vagy a Sigma 96SP, 97PY, 98C)

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Alpesi típusú sajtok,
    • Gruyere,
    • Tomme, 
    • Gouda vagy
    • Mozarella sajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 50 liter hőkezelt, vagy
    100 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 50  liter hőkezelt, vagy
    10 x 50 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 150 liter hőkezelt, vagy
    300 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  30-32 C fok.
    Inkubációs ideje az oltóenzim hozzáadása előtt 30 percől 1 óráig terjed.
    Összetétele:
    • 60%  Streptococcus thermophilus Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • 30%  Lactobacillus thermophilus
    • 10%  mezofil Lactococcus. A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: •
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    1