, , , , ,

    Choozit KAZU - Tanyakultúra

    Kereső
    Hamarosan
    300 liter tejhez
    4 250 Ft
    3 346 Ft +áfa
    Hamarosan
    1000 liter tejhez
    6 450 Ft
    5 079 Ft +áfa

    Termékismertető

    A Danisco Choozit Kazu kézműves technológiához kifejlesztett starter kultúra keverék.

    Nagyrészint mezofil heterofermentatív baktérium törzstenyészetek keveréke , Lactobacillus helveticussal kiegészíve. A Lactobacillus helveticus javítja sajtunk ízét és textúráját, az érlelés folyamán.

    Gyors savanyodást és jó izképzést kínáló, citrát anyagcserén alapuló tanyakultúra keverék.


    *
    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    Szeletelhető és
    lágysajtok készítéséhez.






    Adagolása: Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egység Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
    100 DCU félkemény sajt:  10-15 DCU 
    kemény sajt: 5-10 DCU
    vagy

    15 DCU 300 liter tejhez


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet:  30-35 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük

    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactis Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Lactobacillus helveticus




    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • Gyors
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.


    +4 C fok alatt csomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 18 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!


    1