, , , , ,

    Lipáz enzim

    Kereső
    Új
    Hamarosan
    125-500 liter tejhez
    670 Ft
    528 Ft +áfa
    Új
    Hamarosan
    125-500 liter tejhez
    670 Ft
    528 Ft +áfa

    Termékismertető

    A lipáz egy olyan természetes aromaenzim, mely elsősorban a zsírsavakat bontja le, így alkotja meg egyes - jellemzően olasz - sajtok jellegzetes ízét.

    Jól észrevehető, kissé fűszeres, kellemes aromát hoz létre.

    A tejiparban  közép és hosszú érlelésű sajtok előállításához használják, hogy gyorsítsák érésüket és javítsák aromájukat.

    A felhasznált lipáz mennyisége az elérni kívánt eredménytől függ. Édes-, közepes-, vagy kifejező íz.

    Kiszerelése: 10 gramm

    Adagolása:
    • közepes és hosszú érésű sajtok       5-8g / 100 liter tej
    • feta max.                                               2g    / 100 liter tej
    • krémsajtok                                        1-2,5g  /100 lietr tej
    A lipázt az összes egyéb adalékanyag, különösen a festő anyagok hozzáadása után keverjük a tejhez, de még az oltó előtt!


    A lipázpor teljesen természetes természetes termék. Fehérítő, festék és tartósítószer mentes.

    1