,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Pecorino sajt jellemzői
A Pecorino Olaszországból származó, juhtejből készült kemény sajt. Jellegzetes kosár mintázatú. Magas henger alakú, átmérője 25-35 cm, súlya 20-35 kg.
Kérge vékony, törtfehér vagy szalmasárga, fóliával védik a kiszáradás ellen.
Sajttészta aromás, sós, enyhén csípős, éretten sem túl intenzív ízű. Színe fehér vagy szalmasárga, tömör szerkezetű, kevés lyukkal.
Olaszországban pecorinonak hívnak minden juh tejből készült kemény sajtot, ezért számtalan változata ismert, többek között:
Pecorino Romano
Pecorino Siciliano, egy fekete borssal ízesített kimondottan csípős sajt
Pecorino Toscano, krémes, lágy sajt, hivatalos minimum érési ideje 20 nap, de leggyakrabban érlelés nélkül fogyasztják. Érlelt változata minimum 120 napos.
Pecorino Tiense, a toscanonak egy változata, kérgét az érés alatt zúzott paradicsommal kenegetik.
Pecorino Romano
Pecorino Fresco
Pecorino Toscano
Pecorino Filiano
Megosztás
Írj nekünk massangeren