,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Parmezán sajt jellemzői
A Parmigiano Reggiano eredeti olasz keménysajt. Nyers tehéntejből készítik, a tehenek csak bizonyos takarmányokat fogyaszthatnak. Fűszeresen pikáns, de sohasem csípős ízű, alacsony zsírtartalmú. Világszerte Parmezán néven közismert.
Henger alakú, enyhén domború oldalú sajt. Átmérője 35-45 cm, magassága 18-24 kg, súlya 24 kg felett kell legyen.
Sajttészta szalmasárga, kérge 5 mm körüli természetes aranysárga.
Érési ideje min 12 hónap.
Érési fokozatai:
Giovane vagy fresco: friss parmezán 14 hónap után,
Vecchio: öreg parmezán 18-24 hónapos kora között,
Stravecchio: 2-3 év között, ekkor már valóban érett,
Stravecchione: az extra öreg parmezánt 3-4 évig érlelik.
Megosztás
Írj nekünk massangeren