, , , , ,

    Sigma 97 PY - Pireneusi sajtokhoz

    Kereső
    500 liter tej, vagy 2 liter mosóoldat
    3 870 Ft
    3 047 Ft +áfa
    Részletek
    10x 500 liter tej, vagy 2 liter mosóoldat
    32 610 Ft
    25 677 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    Kemény és félkemény, úgynevezett pireneusi kézműves/tanya sajtok (Tommes des Pyrénnées) tipikus kérgét és aromáját adja.

    Fagyasztva szárított tenyészet, préselt tanyasajtok készítéséhez.

    Lehetővé teszi, hogy a sajtunk természetes száraz kérge narancssárga majd halványbarna színű legyen. Segítségével ízletes és gyönyörű színű sajtot készíthetünk.

    Alternatívája lehet a Sigma 98 C-nek, mely más ízű, de hasonló kérget képez. 

    *
                                    
    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    Hegyi sajtok készítéséhez.

    pl.: Tommes des Pyrénnées




    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 Közvetlen beoltásra: 500 liter tejhez.

    • Mosóvíz készítéséhez: 1/2 cső 1 liter vízhez.
      • 1 liter víz + 10 g só + 1/2 cső Sigma97PY   vagy
      • 1 liter víz + 10 g só + 1/2 cső Sigma97PY + Annato
    • Gyakran használják kombinálva, fél adagot a tej beoltására, majd a kéregkezelés során a fentiek szerint.

    10 db  DL 1


    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 
    Lehető leghamarabb, akár már a fejés során is a tejhez adhatjuk.
    Összetétele:
    Brevibactérium linens, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Brevibacterium casei,
    Geotrichum Candidum, A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Debaryomyces hansenii



    Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • nincs (nem számottevő)
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!




    1