, , , , ,

    Sigma 96 SP - Raclette és Trappista sajtokhoz

    Kereső
    Hamarosan
    500 liter tej, vagy 2 liter mosóoldat
    3 870 Ft
    3 047 Ft +áfa
    Hamarosan
    10x 500 liter tej, vagy 2 liter mosóoldat
    32 610 Ft
    25 677 Ft +áfa

    Termékismertető

    Természetes kérgű (narancssárga, penészbevonat nélküli) préselt sajtok előállítására kifejlesztett kultúra.


    Trappista sajtok (Trappista, Szent Paulin, Port Salut, Port du Salut) és a  Raclette sajt, tipikus kérgét és aromáját adja.

    Lehetővé teszi, hogy a sajtunk természetes száraz kérge narancssárga majd halványbarna színű legyen. Segítségével ízletes és gyönyörű színű sajtot készíthetünk.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    Trappista és
    Raclette típusú sajtok készítéséhez, kiegészítő kultúraként.



    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 500 liter tej közvetlen beoltásához.
    • Mosóvíz készítéséhez: 1/2 cső 1 liter vízhez.
      • 1 liter víz + 10 g só + 1/2 cső Sigma96SP   vagy
      • 1 liter víz + 10 g só + 1/2 cső Sigma96SP + Annato
    • Gyakran használják kombinálva, fél adagot a tej beoltására, majd a kéregkezelés során a fentiek szerint.
    10 db   DL 1

    -


    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 
    Lehető leghamarabb, akár már a fejés során is a tejhez adhatjuk.
    Összetétele:
    Brevibacterium Linens, mely a proteolízisért felel. Szín és aromaképző. Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Debaryomyces marxianuys és trychosporon élesztők, melyek elősegítik a kéreg kialakulását.

    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




    Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • nincs
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!


    1