, , , , ,

    Sigma 50 CL - Geotrichum candidum

    Csak rendelésre
    Kereső
    minimum 500 liter tejhez
    3 450 Ft
    2 717 Ft +áfa
    minimum 10x 500 liter tejhez
    26 870 Ft
    21 157 Ft +áfa

    Termékismertető

    Csak rendelésre!    Min mennyiség 10db Dl 1 cső.  

    Folyékony tenyészet a tej közvetlen oltására, vagy a sajtok felületi permetezésére.

    Gyönyörű elefántcsont színt és kellemes ízvilágot ad. Legjobb választás az apró túrósajtok és félfriss kecskesajtok készítéséhez.

    Fedése kinézetre és tapintásra átmenet az élesztők és a penészek között. Közepes hosszúságú és nagyon selymes.

    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.

    Befolyásolja sajtunk megjelenését, textúráját és ízét.

    A Geotrichum Candidum használható Brevibacteriummal együtt, elősegíti a mosott kérgű sajtok kéregképződését.


    Kedvezőtlenül befolyásolja a Geotrichum fejlődését:
    • túl alacsony páratartalom az érlelő helyiségben,
    • túl alacsony hőmérséklet az érlelő helyiségben,
    • túl sok só a sajt felületén,
    • túl korán vagy túl későn lett sózva a sajt.

    A Geotrichum kialakulásához  kedveznek az alábbi tényezők:
    • megfelelően nagy páratartalom az érlelő helyiségben,
    • a gyártás és  a meleg szárítás a túrósajtokra jellemző 20 C fok helyett 24 C fokban történik,
    • huzatmentesség és
    • alacsony felületi sótartalom.
    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált tenyészet a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    Picodron,
    St Marcellin,
    Pouligny St Pierre,
    S.-maure de Touraine,
    Crotin, Valencay, Neufchatel és egyéb hasonló méretű és megjelenésű sajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 minimum 500 liter tej feldolgozásához

    10 db   DL 1 10 x 500  liter tejhez




    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  24 C fok.

    •  
    Starterkultúrával egyidejűleg közvetlenül a tejbe.
    •  Permetezéssel a sajt felületére, minden fordításnál. Higítsuk steril, sótlan, vagy maximum 9gramm/liter sótartalmú vízzel.
       Permetezni kell a formákat beleszedés előtt, a sajtot közvetlen beleszedés után, minden fordítás előtt és után.
       Az oldatot 24 órán belül el kell használni.

    Összetétele:
    Geotrichum Candidum Nem tudod mik ezek és mire valók?


    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!





      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • nem
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 4-6 hétig 



    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    *
    1