, , , , ,

    Sigma 13 - Penicillium Album

    Kereső
    Hamarosan
    minimum 500 liter tejhez
    3 450 Ft
    2 717 Ft +áfa
    minimum 10x 500 liter tejhez
    26 870 Ft
    21 157 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    A Penicillium Album az érés kezdetén egy nagyon sűrű fehér bevonatként jelentkezik, amely az érés előrehaladtával halványsárgává, majd kékes-szürkévé válik.

    Erős kérget és tartós fedést biztosít az éleken és a sarkokon is!

    Nagyon kellemes, egyedi íz és illat jellemzi.
     
    Tipikus Loire-i kecskesajt kérget képez.

    Nagyon gyorsan beállítható penész, hiszen gyakran jelen van a nyers tejben, különösen a kecsketejben.

    Alkalmazható önmagában vagy Geotricum Candidummal vegyesen. Vegyesen jobb védelmet ad a nem kívánatos mucor fejlődése ellen.

    A Penicillium Album használata, jellemzői:
    • Tedd a tejbe a starterkultúrával egyidejűleg, ha nagyon sűrű, erős bevonatot szeretnél, vagy
    • használd permetezésre, ha mérsékeltebb fejlődést akarsz.
    Fejlődésének optimális feltételei:
    • csepegtetés 18 C fokon
    • sózás 13 C fokon
    • érlelés 6-8 C fokon
    • Soha ne hagyd a sajt ugyanazon oldalát 8 egymást követő órán át a csepegtető rácson, mert a két oldal nem lesz homogén!
    • Az érlelő helyiség gyakran és sokáig legyen szellőztetve, akkor is ha hűtött!
    A penész bevonat első megjelenése:
    • 6-8 C fokon kb a 9. napon,
    • magasabb hőmérsékleten pár nappal korábban.
    • A hőmérséklet soha ne haladja meg a 13 C fokot!
    Túl magas érlelési hőmérséklet ( 15 c fok ± 2) a sajt kérgesedésének hibájához vezet! A Penicillium Album ugyan gyorsabban növekszik, de a túlzott proteolízis kéreg alatti folyósodáshoz és keserűséghez vezethet.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált tenyészet a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    Sainte-Maure de Touraine
    Poluligny Saint-Pierre
    Valencay
    Crottin és egyéb hasonló méretű és megjelenésű sajtok készítéséhez.


    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 minimum 500 liter tej feldolgozásához

    10 db   DL 1 10 x 500  liter tejhez




    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 

    •  
    Starterkultúrával egyidejűleg közvetlenül a tejbe.
    •  Permetezéssel a sajt felületére, minden fordításnál. Higítsuk steril, sótlan, vagy maximum 9gramm/liter sótartalmú vízzel.
       Permetezni kell a formákat beleszedés előtt, a sajtot közvetlen beleszedés után, minden fordítás előtt és után.
       Az oldatot 24 órán belül el kell használni.

    Összetétele:
    Penicillium Album Nem tudod mik ezek és mire valók?


    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!





      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • nem
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 4-6 hétig



    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    *
    1