, , , , ,

    Lambda 5 - Joghurt kultúra

    Kereső
    20 liter tejhez
    (Sajt: 100-200 literhez)
    1 795 Ft
    1 413 Ft +áfa
    Részletek
    10x 20 liter tejhez
    (Sajt: 10x 100-200 literhez)
    13 460 Ft
    10 598 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    150-180 liter tejhez
    (Sajt: 350-700 literhez)
    4 820 Ft
    3 795 Ft +áfa

    Termékismertető

    Aromás szilárd joghurt, stabilizált lágysajt és kékpenésszel érő sajt készítéséhez.  
    Karakteres joghurt ízt és szilárd, kemény textúrát adó törzsek válogatása. Savanyításban gyorsabb, ízben és állagban lágyabb a Lambda 3-tól.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Joghurt készítéséhez.


    • Lágysajtok,
    • préselt sajtok,
    • kéksajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 Joghurt készítéshez: 20 liter tej,
    Sajthoz: 100-200 liter tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 Joghurt készítéshez: 10 x 20 liter tej,
    Sajthoz: 10 x 100-200 liter tej feldolgozásához.
    DL 3,5 Joghurt készítéshez: 150-180 liter hőkezelt tej,
    Sajthoz: 350-700 liter tej feldolgozásához.

    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet 
    • Joghurt: 42-43 C fok.
    • Lágysajt: 30-37 C fok (minimum 30 C fok).
    Inkubációs idő:
    • Szilárd joghurt: 42 C fok, 1óra (kádban)+ 3-4 óra.
    Egyéb jellemzők:
    • Hőoptimuma: 42 C fok,
    • minimuma: 20 C fok,
    • maximuma: 48 C fok.
    Összetétele:
    • 80%  Streptococcus thermophilus, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • 20%  Lactobacillus bulgaricus,

    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: •gyors
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    1