, , , , ,

    Lambda 25 - Joghurt kultúra, Lactob. Plantarummal

    Kereső
    Hamarosan
    20 liter tejhez
    1 980 Ft
    1 559 Ft +áfa
    Hamarosan
    10x 20 liter tejhez
    14 850 Ft
    11 693 Ft +áfa
    Hamarosan
    150-180 liter tejhez
    5 225 Ft
    4 114 Ft +áfa

    Termékismertető

    Lactobacillus plantarum-mal dúsított joghurt kultúra keverék, probiotikus joghurtok készítéséhez.

    Édes, nagyon krémes, vastag textúrájú joghurt készíthető vele, alacsony utósavanyodással.

    Ajánlott szilárd és habart joghurtok készítéséhez.

    A Lactobacillus plantarum
    • törzs képes gátolni számos mikroorganizmust, beleértve az élesztőket és a penészeket is. Így ez az indító kultúra segít lelassítani a szennyeződések kialakulását és javítani a tejtermékek tartósságát.
    • Helyes használatával termékeink hosszabban megőrzik fogyaszthatóságukat.
    • Az emberi bélflóra egyik összetevője. Sikerrel alkalmazható egyes gyulladásos bélbetegségek gyógyítása során, erősíti az immunrendszert, gátolja a káros baktériumok megtelepedést és elszaporodását a bélrendszerben. 
    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    Szilárd,
    habart joghurt készítéséhez.
    (ivó joghurt is készíthető vele)




    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 Joghurt készítéshez: 20 liter tej,

    10 db   DL 1 Joghurt készítéshez: 10 x 20 liter tej,

    DL 3,5 Joghurt készítéshez: 150-180 liter hőkezelt tej,


    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet 
    • Joghurt: 42-43 C fok (ivó joghurt 30 C fok).
    Inkubációs idő:
    • Szilárd joghurt: 42 C fok, 4,5-5 óra.
    • Habart joghurt: 42 C fok, 5,5-6 óra.
    Egyéb jellemzők:
    • Hőoptimuma: 42 C fok,
    • minimuma: 36 C fok,
    • maximuma: 46 C fok.
    Összetétele:
    Streptococcus thermophilus, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactobacillus bulgaricus,
    Lactobacillus plantarum. A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




    Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: •  gyors
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
      
    1