, , , , ,

    Kappa 2 - Pireneusi sajtok starter keveréke

    Kereső
    50-100 liter tej elkészítéséhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    10x 50-100 liter tej elkészítéséhez
    17 860 Ft
    14 063 Ft +áfa
    Hamarosan
    10x 50-100 liter tej elkészítéséhez
    5 335 Ft
    4 201 Ft +áfa

    Termékismertető

    A tejsavbaktériumok speciális keveréke a magas hőn utómelegített, erősen préselt, hosszú érési idejű és un. hegyi sajtok (Abondance, Beaufort) készítéséhez.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Abondance, Gruyere több mint 3 hómapig érlelt,
    • Beaufort, Mimolette
    • 2-12 kg közötti Tomme típusúak, 4 hónapnál hosszabb érleléssel és a 
    • nagyon hosszú érlelési idejű, Edami vagy Gouda sajtok készítéséhez.


    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 50 liter hőkezelt, vagy
    100 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 50  liter hőkezelt, vagy
    10 x 100 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 150 liter hőkezelt, vagy
    300 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  30-32 C fok.
    Inkubációs idő 30 perc és 1 óra között.
    Összetétele:
    • 75% Lactobacillus delbrueckii és Lactobacillus helveticus, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • 25% Streptococcus thermophilus

    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!


    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: •
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    1