, , , , ,

    Iota Raclette

    Kereső
    100-200 liter tejhez
    2 840 Ft
    2 236 Ft +áfa
    Részletek
    10x 100-200 liter tejhez
    22 160 Ft
    17 449 Ft +áfa
    Részletek
    350-700 liter tejhez
    5 820 Ft
    4 583 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    Mezofil, termofil és érlelő kultúrák keveréke, hagyományos raclette típusú sajtok készítéséhez. 

    Ez a keverék különösen alkalmas nagyon rugalmas tésztájú, gazdag aromájú sajtok készítéséhez a lactobacillusok és a micrococcusok által biztosított erős proteolitikus aktivitásnak és aromaképzésnek köszönhetően.

    A micrococcusoknak köszönhetjük továbbá, hogy elkerülhetjük az érés folyamán a keseredést.

    Nem tartalmazza a Brevibacteriumot, ezért ajánlott a Sigma 96 SP-vel együttesen használni.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • hagyományos Raclette sajt készítéséhez.


    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 350 liter hőkezelt, vagy
    700 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  28-35 C fok.
    Hagyjuk érni az oltóanyag hozzáadása előtt 30 perc és 1 óra közti időt.
    Összetétele:
    • Streptococcus thermophilus, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • Lactobacillus bulgaricus,
    • Lactobacillus helveticus, A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    • Lactococcus lactis,
    • Lactococcus cremoris,
    • Lactococcus lactis diacetylactis,
     •  Leuconostocs mesenteroides cremoris,  
     •  Mikrococcus: Staphylococcus xylosus.  
    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • közepes
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!




    1