, , , , ,

    Iota Probi - Probiotikus joghurt vagy acidotej kultúra

    Kereső
    20 liter tejhez
    1 795 Ft
    1 413 Ft +áfa
    Részletek
    10x 20 liter tejhez
    13 460 Ft
    10 598 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    150-180 liter tejhez
    4 630 Ft
    3 646 Ft +áfa

    Termékismertető

    Széles spektrumu probiotikummal dúsított kultúra keverék, liofilizált formában, a tej közvetlen beoltásához. 

    Használható acidotej / "joghurt" , erjesztett tejital készítéséhez

    Optimális oltási hőmérséklet:
    • 35 - 42 C fok
    Ezen a hőmérsékleten a fermentáció 4-6 óra alatt végbemegy.

    5 baktériumtörzset tartalmaz, melyből 4 kizárólag ebben a keverékben található meg.

    Lactobacillus acidophilus:
    • Képes átjutni az emésztő-rendszeren, és
    • a vastagbélben megtelepedni,
    • elszaporodni. Itt
    • gátolja a különféle kórokozók, gombák szaporodását.
    • Önmaga termel egy gyenge antibiotikumot.
    • Erősíti az immunrendszert a bélben lévő patogén mikroflóra megsemmisítésével.
    • Segíti a tejfehérjék, zsírok, laktóz emésztését,
    • normalizálja a szív munkáját, növeli a vérerek rugalmasságát, és csökkenti a koleszterin-tartalmat.
    • Csökkenti egyes légúti fertőzések kockázatát.
    • Antidepresszásként hat.

    Bifidobacterium infantis:

    • az emberi bélflóra egyik összetevője.
    • Javítja az emésztést,
    • gyulladáscsökkentő hatású és
    • hozzájárul az emésztőrendszer egészségének megőrzéséhez.
    • Hatékony az Irritábilis bél szindrómatüneteinek enyhítésében.

    A Bifidobacterium longum:

    • egy olyan jótékony hatású baktérium, amely
    • része az természetes emberi bélflórának.
    • Hozzájárul a vastagbél egészségének megőrzéséhez,
    • gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, továbbá
    • kedvezően hat az immunrendszer működésére.

    A Bifidobacterium breve:

    • kulcsfontosságú szerepet játszik az egészség megőrzésében.
    • Támogatja a vastagbél működését, enyhíti a székrekedést, és
    • csökkenti a gázképződést, a puffadást és a hasmenést.
    • Serkenti az immunrendszert, gátolja az E. coli a Candida gomba szaporodását. 


    Felhasználása:
    megegyezik a joghurt kultúráéval:

    • Tejet 90 C fokra melegítjük
    • Visszahűtjük oltási hőmérsékletre (35-42 C fok)
    • Ezt a hőmérsékletet tartjuk 4-6 órán át
    • Egy éjszakát hűtőben érleljük
    • 4 C fokon tároljuk

    Összetétele: 
    • Streptococcus thermophilus
    • Lactobacillus acidophilus
    • Bifidobacterium infantis
    • Bifidobacterium breve
    • Bifidobacterium longum



    Adagolása :
    • DL 1           20 liter pasztörizált tejhez
    • DL 3,5    150 - 180 liter pasztörizált tejhez

    Tárolása:
    • + 4 C fokon 3 hónap
    • -18 C fokon eltarthatósága csomagolástól számított 2 év.
    • Víztől, párától óvni kell.
       
    1