, , , , ,

    Iota Munster

    Kereső
    100-200 liter tejhez
    2 530 Ft
    1 992 Ft +áfa
    Részletek
    10x 100-200 liter tejhez
    19 480 Ft
    15 339 Ft +áfa
    Részletek
    350-600 liter tejhez
    5 665 Ft
    4 461 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    Mezofil tejsav baktériumok és aromaképzők teljes keveréke, a "BÜDÖS" sajtok készítéséhez.

    Lassú és korlátozott savasodás és közepes proteolízis eredményeként, nem túl erős, kellemes ízvilágot, krémszínű felület kapunk.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Munster típusú sajtok készítéséhez.

    pl: Pálpusztai vagy

    Livarot.



    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 350 liter hőkezelt, vagy
    600 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  25-32 C fok.
    Érlelési idő az oltóenzim hozzáadása előtt 30 perctől akár 2 óráig is terjedhet.
    Összetétele:
    • Lactococcus Lactis, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • Lactococcus Cremoris,
    • Lactococcus Diacetilactis, A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    • Brevibacterium linens,
    • Staphylococcus xylosus,
    • Candida típusú élesztők.
    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: •lassú és korlátozott.
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!




    1