, , , , ,

    Iota Kefir 2

    Teljes kultúra keverék, KEFIR és kefir típusú erjesztett tejek készítéséhez.
    Kereső
    Hamarosan
    20 liter tejhez
    1 630 Ft
    1 283 Ft +áfa
    Hamarosan
    10x 20 liter tejhez
    12 225 Ft
    9 626 Ft +áfa
    Hamarosan
    350 liter tejhez
    4 210 Ft
    3 315 Ft +áfa

    Termékismertető

    Az Iota Kefir 2 nevü kultúra keverék, KEFIR és kefir típusú erjesztett tejek  készítéséhez.

    Ezen startert alkotó törzsek, a kefirszemeket (tibeti gombát) építő természetes mikroflórából származnak.

    Különösen alkalmas  a hagyományos, meglehetősen savanyú, tipikus Kefir (erjesztett tej) készítéséhez. Élesztőket tartalmaz, amelyek kis mennyiségű alkoholt és CO2-t fognak  termelni.

    Kefir 3-nál aromásabb és pezsgőbb.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    Kefir készítéséhez



    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 20 liter tej feldolgozásához.

    10 db   DL 1 10 x 20 liter tej feldolgozásához.

    DL 3,5 350 liter tej feldolgozásához.


    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  24-32 C fok.
    Ezt a hőmérsékletet tartsuk 14-24 órán keresztül, a meleg érlelés folyamán.
    Összetétele:
    Lactococcus lactis, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris,
    Lactobacillus bulgaricus, A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Lactobacillus helveticus,
    Lactobacillus rhamnosus,
    Lactobacillus paracasei,
     •  Lactobacillus acidophilus,
     •  Streptococcus thermophilus,
     •  Bifidobacterium bifidum,
     •  Kluyveromyces marxianus,
    Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás:
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    1