, , , , ,

    Iota FF - Krémsajt, friss sajt

    Kereső
    100-200 liter tejhez
    2 580 Ft
    2 031 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    10x 100-200 liter tejhez
    19 820 Ft
    15 606 Ft +áfa
    Hamarosan
    350-700 liter tejhez
    5 640 Ft
    4 441 Ft +áfa

    Termékismertető

    Mezofil keverék, sokáig egyenletes ízű, nagyon aromás túró, krémsajt, friss és "félfriss" sajtok készítéséhez.

    Egyaránt használható tehéntej, juhtej és kecsketej feldolgozásához.

    Ideális arányban tartalmazza a kezdő kultúrákat és a védelmi kultúrákat!

    A keverék gondoskodik a stabil ízről, javítja a termék védelmét, meghosszabbítja eltarthatóságát.

    Gátolja (4-6 nap), majd lassítja az élesztők, penészek és a gombák megjelenését, különös tekintettel a Geortichum Candidumra.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Túró,
    • krémsajt,
    • friss sajt és
    • "félfriss" sajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 350 liter hőkezelt, vagy
    700 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 
     •   nyerstej esetén 19-22 C fok,
     •  pasztörizált tej esetén 22-26 C fok.
    Összetétele:
    • Lactococcus cremoris Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • Lactococcus lactis
    • Lactococcus diacetilactis A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    • Lactobacillus plantarum
    • Lactobacillus rhamnosus
    • Leuconostoc cremoris
    • Segédanyag: maltodextrin
        A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: •  közepes
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    *

    1