, , , , ,

    IOTA CL2 - Vegyes alvasztású sajtok keveréke

    Kereső
    Hamarosan
    100-200 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    10x 100-200 liter tejhez
    17 860 Ft
    14 063 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    350-700 liter tejhez
    5 335 Ft
    4 201 Ft +áfa

    Termékismertető

    Francia típusú, vegyes (vagy tisztán savas) alvasztású sajtok készítéséhez. 

    Lassú és korlátozott savasodás, enyhe, tiszta íz jellemzi.

    A felületi réteg fehér és rövid.

    Gátolja a nem kívánt felületi penészek pl mucor és a kékpenész növekedését, nyálkásodást.

    Az Iota CL tenyészetek fehértől a krém színig terjedő kérget biztosítanak, közepes proteolízis kíséretében.
    • Iota CL 1 -ben lévő Geot. candidumm törzs nagyon aromás sajtot krém színű felületet biztosít.
    • Iota CL 2 -ben lévő Geot. candidumm törzs közepesen aromás sajtot fehér vagy krém színű felületet biztosít.
    • Iota CL 3 -ban lévő Geot. candidumm törzs közepesen aromás sajtot fehér színű felületet biztosít.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Picodron, Charollais, Neufchatel
    • Rigotte, Pouligny St Pierre,
    • St. Marcellin, Crottin,
    • S.-maure de Touraine, Valencay és egyéb
    • francia túrósajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 350 liter hőkezelt, vagy
    700 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  20-22 C fok.
    Már fejés közben (két fejés között) a tejhez adható, még a tej érlelése előtt. Vagy az előkészített sajttejbe, 20-22 C fokon. Oltóenzim hozzáadása előtti érlelési idő, a sajt típusától függően 30 perc és 2 óra közti idő lehet, a kívánt Ph eléréséig.
    Összetétele:
    • Mezofil és termofil starter kultúrák keveréke, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • Geotrichum Candidum és
    • Debaryomyces, A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    • Trichosporon, valamint
    • Kluyveromyces típusú élesztők.


    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: •lassú
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    1