, , , , ,

    Iota Camembert

    Kereső
    Hamarosan
    100-200 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Hamarosan
    10x 100-200 liter tejhez
    17 860 Ft
    14 063 Ft +áfa
    Hamarosan
    350-700 liter tejhez
    5 335 Ft
    4 201 Ft +áfa

    Termékismertető

    Nagyon aromás kultúra a tipikus francia camembert sajt elkészítéséhez. 

    Vele igazán gyerekjáték a camembert sajt készítése, hiszen tartalmaz minden szükséges mikróbát ahhoz, hogy az érlelés során tökéletes legyen a sajttészta, és a hibátlan kérgen gyönyörű nemespenész fedés alakulhasson ki!

    Nem tartalmaz se Penicillum Candidumot se Geotrichum Candidumot!

    A gyártó ajánlása szerint, a tipikus francia Camembert íz eléréséhez, használjunk hozzá
    • Sigma 54 geotrichum candidumot és
    • Sigma 71 penicillium candidumot, vagy
    • Sigma 93 érlelő komplexet!
    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Camembert és
    • Brie sajtok készítéséhez.

    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 350 liter hőkezelt, vagy
    700 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  30-34 C fok.
    Érlelési idő a kívánt Ph eléréségi 1 óra - 1óra 45 perc is lehet.
    Összetétele:
    • Lactococcus Lactis, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • Lactococcus Cremoris,
    • Lactococcus Dialectilactis, A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    • Leuconostoc Cremoris,
    • Streptococcus thermophillius,
    • Lactococcus paracasei,
     • Hafnia avei törzs 2472,
     • Kluyveromyces Lactis, 
     • Candida Valida, 
     • Brevibacterium Linens, 
     • Corynebacterium Flavescens, 
     • Staphylococcos Carnosus.
    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • közepes
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!



    1