, , , , ,

    Gamma 3 - Védelmi kultúra

    Kereső
    100-200 liter tejhez, vagy
    300-500 kg késztermékhez
    5 280 Ft
    4 157 Ft +áfa
    Részletek
    10x 100-200 liter tejhez, vagy
    10x 300-500 kg késztermékhez
    46 810 Ft
    36 858 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    Védelmi kultúra, fagyasztva szárított formában a tej közvetlen beoltására vagy kéreg kezeléshez.

    Lágy sajtok és préselt félkemény sajtok készítéséhez.

    Ez a tejsavbaktérium keverék bakteriocinek előállításával hozzájárulhat a nemkívánatos baktériumok, például a Listeria megakadályozásához. Nem pusztítja el a nem kívánt baktériumokat, de korlátozza azok fejlődés.

    Csökkenti a kései puffadás kockázatát.



    Kéreg kezelés folyamata:
    • 1 DL1 cső teljes tartalmát keverje össze 100 ml tiszta vízzel és 2g sóval.
    • Ezt az oldatot inkubálja 12 órát 35-40 C fokon.
    • Keverje hozzá 3-5 liter, a felület kezelésre használt só (+ egyéb más tenyészetek) oldathoz.
    • Kezelje a sajtokat 2-12 órával a sófürdő után, a keverék maradékát öntse ki.
    • Második kezelés 2-5 nappal később.
    • Harmadik kezelés (szükség esetén) újabb 2-5 nappal később.
    Mivel az elkészített oldat nem letárolható, a munka megkezdése előtt számolja ki az elhasználni kívánt mosóvíz, vagy permet mennyiségéhez arányosan az inkubálandó kultúra mennyiségét, a pazarlás elkerülése érdekében.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    Lágy és préselt sajtok készítéséhez.





    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100-200 liter tej közvetlen oltására,
    300-500 kg késztermék felületkezelésére.
    10 db   DL 1 10 x
    10 x 



    Az adagolás függ a tej minőségétől.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 
    Összetétele:
    Lactobacillus Plantarum Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactobacillus Rhamnosus

    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




    Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • nagyon lassú, elenyésző tejsav termelés
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    1