, , , , ,

    Gamma 1 - Védelmi kultúra

    Kereső
    100-200 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Részletek
    10x 100-200 liter tejhez
    17 860 Ft
    14 063 Ft +áfa
    Részletek
    500-1000 liter tejhez
    5 335 Ft
    4 201 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    A Gamma1 védelmi kultúra használatával csökkenthető a kései sajtpuffadás kockázata, hiszen ez a tenyészet gátolja az olyan nemkívánatos mikroorganizmusok növekedését és aktivitását, mint pl:
    • Clostridia,
    • Leuconostoc,
    • heterofermentatív Lactobacillusok és enterococcusok.  
    Érlelt, akár magas hőn utómelegített sajtok és érlelt gyúrtsajtok készítéséhez is.

    Nagyon jó sótűrő képességgel rendelkezik.

    Homofermentatív tenyészet, nagyon lassú savanyodással. Elhanyagolható mennyiségű tejsavat termel.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • érlelt sajtok készítéséhez
    •
    •
    •
    •
    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 500 liter hőkezelt, vagy
    1000 liter nyers tej feldolgozásához.
    Adagolása függ a tej minőségétől.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 
    Starterkultúrával egyidejűleg adjuk a tejhez.
    Összetétele:
    • Lactobacillus Rhamnosus Nem tudod mik ezek és mire valók?
    •
    • A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    •
    •
    •
    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • nagyon lassú (homofermentatív)
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    1