, , , , ,

    Choozit Probat 222

    Kereső
    100 liter tejhez
    2 860 Ft
    2 252 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    1000 liter tejhez
    7 910 Ft
    6 228 Ft +áfa

    Termékismertető

    A Danisco Choozi Probat 222 gyorsan savanyító mezofil homo- és heterofermentatív törzsek keveréke.

    Helyettesítője lehet a Flora Danica kultúrának. 

    Túlnyomú részt L(+) tejsavat termel.
    A   Leuconostoc m. subsp. cremoris-nak köszönhetően, a gyors citrát fermentáció következtében közepesen erős, de kellemes vajas aromát (diacetil) és nagyon sok gázt (CO2) termel.

    MM100/101-nél intenzívebb ízű és jobb lyukképző tulajdonságú.

    Igen sokrétűen felhasználható.
    A tejföl, vaj, rögös túró, vaj és friss sajtok készítésén túl, azokhoz a szeletelhető félkemény kemény, illetve kékpenésszel érő sajtokhoz használjuk ahol kívánatos a sok gáztermelés, a nagy mennyiségű lyuk kialakítása érdekében.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
     lágysajtok,
     félkemény sajtok,
    kékpenésszel érő sajtok,
    friss sajtok, krémsajt
    túró, tejföl és vaj készítésére


    Adagolása: Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egység Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
    10 DCU túró, krémsajt:  5-20 DCU 

      vagy   szeletelhető sajtok: 15-40 DCU

    100 DCU vaj: 20-50


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet:  30 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
    • 10 DCU/100 liter mennyiséget használva a ph érték 6 óra után <=5,9, 30 C fokos oltási és inkubálási hőmérséklet mellett.
    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactis Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris




    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • gyors
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon  maximum 3 hónap,
    -18 C fokon  csomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 12 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

     Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!

     


    1