,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
Choozit Probat 222
Choozit ALP D - Vegyes starter
Choozit KAZU - Tanyakultúra
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Webáruház
Danisco
Choozit Probat 222
Choozit Probat 222
Kereső
listanézet
rácsnézet
Ajánlott sorrend
Név szerint növekvő
Név szerint csökkenő
Gyártó szerint növekvő
Gyártó szerint csökkenő
Ár szerint növekvő
Ár szerint csökkenő
20 termék/oldal
40 termék/oldal
60 termék/oldal
Hamarosan
Danisco
Probat 222 - 10 Dcu
100 liter tejhez
2 860
Ft
2 252
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
Danisco
Probat 222 - 100 Dcu
1000 liter tejhez
7 910
Ft
6 228
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Termékismertető
A Danisco Choozi Probat 222 g
yorsan savanyító mezofil homo- és heterofermentatív törzsek keveréke.
Helyettesítője lehet a Flora Danica kultúrának.
Túlnyomú részt L(+) tejsavat termel.
A Leuconostoc m. subsp. cremoris-nak köszönhetően, a gyors citrát fermentáció következtében közepesen erős, de kellemes vajas aromát (diacetil) és nagyon sok gázt (CO2) termel.
MM100/101-nél intenzívebb ízű és jobb lyukképző tulajdonságú.
Igen sokrétűen felhasználható.
A tejföl, vaj, rögös túró, vaj és friss sajtok készítésén túl, azokhoz a szeletelhető félkemény kemény, illetve kékpenésszel érő sajtokhoz használjuk ahol kívánatos a sok gáztermelés, a nagy mennyiségű lyuk kialakítása érdekében.
t
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
lágysajtok,
•
félkemény sajtok,
•
kékpenésszel érő sajtok,
•
friss sajtok, krémsajt
•
túró, tejföl és vaj készítésére
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
10 DCU
túró, krémsajt: 5-20 DCU
vagy
szeletelhető sajtok: 15-40 DCU
100 DCU
vaj: 20-50
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
30 C fok
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
10 DCU/100 liter mennyiséget használva a ph érték 6 óra után <=5,9, 30 C fokos oltási és inkubálási hőmérséklet mellett.
Összetétele:
•
Lactococcus lactis subsp. lactis
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
•
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
•
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
• gyors
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
maximum 3 hónap,
-18 C fokon
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 12 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!
Termékspecifikáció
1
Megosztás
Írj nekünk massangeren