,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
Choozit Probat 222
Choozit ALP D - Vegyes starter
Choozit KAZU - Tanyakultúra
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Webáruház
Danisco
Choozit ALP D - Vegyes starter
Choozit ALP D - Vegyes starter
Kereső
listanézet
rácsnézet
Ajánlott sorrend
Név szerint növekvő
Név szerint csökkenő
Gyártó szerint növekvő
Gyártó szerint csökkenő
Ár szerint növekvő
Ár szerint csökkenő
20 termék/oldal
40 termék/oldal
60 termék/oldal
Hamarosan
Danisco
Choozit ALP D - 50 DCU
500 liter tejhez
4 960
Ft
3 906
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
Danisco
Choozit ALP D - 100 DCU
1000 liter tejhez
7 890
Ft
6 213
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Termékismertető
A Danisco Choozit Alp D n
agyon aromás tenyészet, kifejezetten az Alpesi sajtokra fejlesztve.
Keményebb textúrát, diós ízt ad a sajtnak. Csekély mennyiségű gázt termel. Fehérjebontó képessége magas.
Alkalmas félkemény és kemény sajtok készítéséhez.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Gruyere
•
Ementáli
•
Jarlsberg és
•
egyéb, hegyi típusú kemény és félkemény sajtok készítéséhez.
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
50 DCU
félkemény sajt: 10-15 DCU
vagy
kemény sajt: 7-10 DCU
100 DCU
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
37 C fok
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
10 DCU/100 liter mennyiségget használva, 37 C fokon oltva és inkubálva a ph 5 óra elteltével 5,9.
Összetétele:
•
Lactococcus lactis subsp. lactis
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
•
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
•
Lactobacillus helveticus
•
Lactobacillus lactis
•
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
• közepes
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
maximum 3 hónap,
4 C fok alatt
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 12 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
1
Megosztás
Írj nekünk massangeren