, , , , ,

    Choozit ALP D - Vegyes starter

    Kereső
    Hamarosan
    500 liter tejhez
    4 960 Ft
    3 906 Ft +áfa
    Hamarosan
    1000 liter tejhez
    7 890 Ft
    6 213 Ft +áfa

    Termékismertető

    A Danisco Choozit Alp D n
    agyon aromás tenyészet, kifejezetten az Alpesi sajtokra fejlesztve.

    Keményebb textúrát, diós ízt ad a sajtnak. Csekély mennyiségű gázt termel. Fehérjebontó képessége magas.

    Alkalmas félkemény és kemény sajtok készítéséhez.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
     Gruyere
     Ementáli
    Jarlsberg és
    egyéb, hegyi típusú kemény és félkemény sajtok készítéséhez.




    Adagolása: Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egység Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
    50 DCU félkemény sajt:  10-15 DCU 

    vagy kemény sajt: 7-10 DCU

    100 DCU


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet:  37 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
    • 10 DCU/100 liter mennyiségget használva, 37 C fokon oltva és inkubálva a ph 5 óra elteltével 5,9.
    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactis Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
    Lactobacillus helveticus
    Lactobacillus lactis
    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • közepes
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon  maximum 3 hónap,
    4 C fok alatt csomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 12 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!


    1