, , , , ,

    Beta 6 - Gouda, Edami

    Kereső
    100-200 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Részletek
    10x 100-200 liter tejhez
    17 860 Ft
    14 063 Ft +áfa
    Részletek
    350-700 liter tejhez
    5 335 Ft
    4 201 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    Homofermentatív mezofil starter kultúra keverék, elsősorban zárt szerkezetű, préselt tésztájú sajtok készítéséhez.

    Beta 1-nél aromásabb és nem termel gázt.

    Lágy krémes sajttésztát eredményez. 

    Alkalmas félkemény, zárt szerkezetű  sajtok, de savas alvasztású friss sajtok készítéséhez is.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Gomolya,
    • savas alvasztású friss sajtok, azaz túrósajtok,
    • lágysajt,
    • trappista,
    • gouda és edami sajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 350 liter hőkezelt, vagy
    700 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  22-37 C fok.
    Összetétele:
    • Lactococcus Lactis, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • Lactococcus Cremoris.

    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!


    • Segédanyag: maltodextrin

    A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • az alábbi táblázatban részletesen.
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!




    Savanyító hatása 100 liter sovány tejben 1db  DL1 kapszulát feloldva 22 C fokon:
    Óra Sav Ph.
    3 16 6,60
    5 18 6,50
    8 35 5,90
     15 85 4,60
     18  90 4,50


    Savanyító hatása 100 liter sovány tejben 1db  DL1 kapszulát feloldva 30 C fokon:
    Óra Sav Ph.
    3 18 6,45
    5 30 5,85
    8 80 4,70
     15 95 4,30
     18  95 4,30


    1