, , , , ,

    Beta 1 - Morbier

    Kereső
    100-200 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Részletek
    10x 100-200 liter tejhez
    17 860 Ft
    14 063 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    350-700 liter tejhez
    5 335 Ft
    4 201 Ft +áfa

    Termékismertető

    Mezofil, homofermentatív tejsavtermelő baktérium kultúra tenyészet, több törzsből álló keveréke.

    Nagyon tiszta ízt eredményező kultúra keverék, mely gyorsan savanyít.

    Zárt szerkezetű, alacsony hőn utómelegített, kevéssé préselt félkemény sajtok készítéséhez.

    Használjuk bátran, a sajttípusnak megfelelő érlelő és aromaképző kultúrákkal együtt!

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Morbier,
    • Gouda,
    • Edami és
    • egyéb zárt szerkezetű félkemény sajtok készítéséhez.
    • Valamint leveles túró, krémsajt és friss sajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 300 liter hőkezelt, vagy
    600 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  22-37 C fok.
    Inkubációs idő az oltóanyag hozzáadása előtt minimum 30 perc.
    Összetétele:
    • Lactococcus Lactis, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • Lactococcus Cremoris.

    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • részletesen az alábbi táblázatban olvasható.
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!


    Savanyító hatása 100 liter sovány tejbe 1db  DL1 kapszulát feloldva 30 C fokon:
    Óra Sav Ph.
    3 18 6,50
    5 30 5,90
    8 75 4,80
     15 80 4,50
     18  90 4,45


    Savanyító hatása 100 liter sovány tejbe 1db  DL1 kapszulát feloldva 24 C fokon:
    Óra Sav Ph.
    3 16 6,60
    5 18 6,50
    8 25 6,00
     15 75 4,80
     18  80 4,70

    1