, , , , ,

    Alpha Bleu 1 - Kéksajtok starter keveréke

    Kereső
    100-200 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Részletek
    Hamarosan
    10x 100-200 liter tejhez
    17 860 Ft
    14 063 Ft +áfa
    350-600 liter tejhez
    5 335 Ft
    4 201 Ft +áfa
    Részletek

    Termékismertető

    A kékpenésszel érő sajtok ideális starter kultúra keveréke.

    Heterofermentatív mezofil törzsekből áll és erősen savanyít.

    Erős savanyító hatása mellett, kiváló aromaképzés és gáztermelés jellemzi a penészképződés elősegítésére.

    Penicillium Roqueforti-t nem tartalmaz! Az egyénileg kiválasztott, sajt típusától függő, kékpenész törzs hozzáadása szükséges.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
           
    Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
    • Kékpenésszel érő sajtok készítéséhez.



    pl.: Pálpusztai, Níva, Gorgonzola stb...



    Adagolása:
    Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
    DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5 300 liter hőkezelt, vagy
    600 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet:  22 C fok.

    Inkubációs idő az oltóanyag hozzáadása előtt minimum 30 perc.
    A Munkavégzés 22-37 C fok között javasolt.

    Összetétele:
    • Leuconostoc, Nem tudod mik ezek és mire valók?
    • Lactococcus lactis diacetylactis,
    •  Lactobacillus brevis. A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




    • Segédanyag: maltodextrin
       A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
       
    Savasítás: • erős
    Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon 3 hónap
    - 18 C fokon 2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!





    1