, , , , ,
  Új
  gép Hidegfüst generátor
  A képek csak illusztrációk.
  Megosztás másokkal:

  gép Hidegfüst generátor

  Cikkszám: Gen2,3l
  Gyártó: gép »
  Kiszerelés: db
  Súly: 4.51 kg
  Készlet:Hamarosan
  6 óra folyamatos füstölés
  Értékelések átlaga:5/5 (1 db)
  58 435 Ft
  Nettó: 46 012 Ft +áfa

  Termékismertető

  Vége a megolvadt és elfolyt sajtoknak!

  Ez az egyszerű és praktikus füstgenerátor tökéletes megoldás sajtok, halak és húsok hideg füstölésére!

  A csomag tartalma:
  • 1 db rozsdamentes acél hidegfüst generátor test + tető
  • 1 db szivattyú + gumicső
  • 1 db rozsdamentes acél pálca
  • 1 db digitális hőmérő a füstölőszekrény hőmérsékletének ellenőrzésére
  • 1 cs  vegyes fa apríték bükk-éger (kb 3 töltet)
  • 1 db öngyújtó
  • Nem tartalmaz  füstölőszekrényt!

  A több mint 15 cm hosszú füstbevezető cső lehetővé teszi a füstölőn kívüli elhelyezését, így nem termel sok plusz hőt sajtjainak. 

  Kültéri füstölők esetében, télen, egy egyszerű elektromos grillmelegítő, füstölőszekrénybe történő beépítésével, a kellő hőfok szabályozható.

  A generátort egy erőteljes szivattyú hajtja, teljesítménye fokozatmentesen szabályozható. Ez lehetővé teszi a megszakítás nélküli, hosszabb ideig történő füstölést, az 1000 liter feletti, nagy kamrákban is.
  A szivattyú teljesítményének beállításától függően, egy feltöltéssel minimum 3-6 órán át folyamatos a működés. Préselt pellet használata, a 6 órán felül is, még nagyban megnöveli az egy töltéssel történő üzemidőt.

  Hidegfüst generátorunkhoz használhatunk fa forgácsot, chipset, pogácsát és préselt pelletet is.

  Legjobb ha a generátorhoz 2-10 mm átmérőjű, vegyes méretű aprítékot azaz chips-et használunk.
  A füstöléshez használt anyag kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy mindenképpen por és szennyeződésektől mentes legyen. A tiszta, aromás füst eléréséhez, és a párásodás megelőzésére, üzemileg szárított apríték / chips használata javasolt.

  A gyártó által javasolt apríték / chips webáruházunkban megvásárolható!

  Generátor paraméterei:
  • magassága: 40 cm,
  • átmérője: 90 mm,
  • anyaga: 2,0 mm rozsdamentes acél,
  • töltő térfogata: 2,32 liter,
  • szivattyú teljesítménye:
  Tippek a füstöléshez:
  • A füstölés megkezdése lőtt alaposan szárítsa le a sajt (hús) felületét. A nedvesség savanyúvá, keserűvé teheti a felfüstölt terméket. Másodsorban pedig, magas páratartalom mellett a füstölés gyenge hatásfokú. Ha hidegen volt tárolva a füstölendő árú, várja meg amíg füstölési hőmérsékletre melegszik.  Csak ezek után indítsa el a füst generátort és vezesse be a füstöt a füstölő szekrénybe.
  • Mindig ellenőrizze, hogy a füst szabadon áramlik e a termékek körül a füstölő szekrényben, nem akadályozza e valami a füst útját.  A megrekedt füst, nedves savanyú termékeket és egyenletlen füstölést okoz. A füst egyenletes eloszlása és cserélődése szabályozható a szekrény tetején lévő kivezető nyílás nyitásával és zárásával. Illetve a szekrény alján lévő lukak számával. Esetleg az ajtó nem teljesen szoros bezárásával.
  • A generátor által termelt füst mennyiségét a szivattyú szabályozza. A beáramló füst mennyiségét a szekrény/kamra méretéhez kell igazítani.
  • Préselt pellet vagy pogácsa égetésekor ne állítsa túl nagyra a szivattyút, mert a sok levegő megnöveli a tartály hőmérsékletét és csökkenti a füst mennyiségét.
  • Legjobb a generátorhoz 2-10 mm vegyes méretű aprítékot/chips-et használni. A keverékben mindig legyenek nagyobb és vastagabb darabok is, ez megakadályozza a fennakadást vagy bedugulást. A készlethez adott keverék 30% 2 mm-es és 70% 4 mm-es forgácsot tartalmaz. A felhasznált aprítéknak száraznak kell lenni, mindig tartsa jól záródó tartályban, mert vonzza a környezet nedvességtartalmát. Szükség esetén sütőben tepsire terítve kiszárítható.
  • Ügyeljen arra, hogy a generátor használat közben ne álljon ferdén, a füstcső mindig lefelé nézzen, hogy a keletkezett víz és kátrány a gravitáció révén szabadon elfolyhasson.
  • Ha egy idő után a generátorból kilépő füst mennyisége jelentősen csökken, kérjük, (szétszerelés nélkül) egy vékony huzallal, ami a készlet tartozéka, a füstcsövön keresztül lazítsa át az izzó aprítékot, anélkül, hogy megszakítaná a generátor működését. 
  A generátor hibátlan működésének a lelke, a száraz, vegyes méretű apíríték mellett a tisztaság!

  Minden használat után tisztítsa meg a generátort, az alábbi lépések szerint:
  1.  Füstcső kivétele
  2. Rögzítő talp eltávolítása. Hamu eltávolítása. Az égéstérben,egy teli töltet elhasználása után, kb 2 evőkanálnyi hamu keletkezik.
  3. Töltőcső és a tartóelem megtisztítása.
  4. A generátor legfontosabb, alapos tisztítást igénylő része a füstcső, mivel ez kátrányrétegeket tartalmaz. Erre a célra tegye a füstcsövet koromoldót tartalmazó oldatba, (legegyszerűbb a nátrium-hidroxid, azaz a lúgkő oldat) a választott szer használati leírása alapján. Pár perc múlva a szennyeződés, korom és kátrány feloldódik. Ez után öblítse el a füstcsövet langyos folyó vízzel, majd alaposan szárítsa meg.
  Használat után ez csak pár percet vesz igénybe, következő használat előtt egyéb más tisztítást nem igényel.

  Termék értékelés és véleményezés

  2021. 11. 27. 18:42
  Aggódtam hogy jó lesz-e,mert nem olcsó... 3 éve küszködök a labirintus füstgenerátorral, folyton kialudt, alig füstölt, szárítgattam a forgácsot. Ezt megtöltöttem, elindítottam a levegőpumpát, egy kis láng a gyújtólyuknál... olyan gyönyörűen nyomta a füstöt azonnal, hogy tátva maradt a szám! Nagyon örülök, hogy rászántam magam, végre nem aggódok a karácsonyi maratoni szalonnafüstölés miatt! Szerintem kolbászt is fogok megint csinálni, meg füstölt nyelvet!
  Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

  Mások ezt tették még a kosárba

   COQUARD IOTA CL3 - Dl 1
  Hamarosan
  100-200 liter tejhez
  2 365 Ft
  1 862 Ft +áfa
   COQUARD Sigma 71 - Dl 1
  250-500 liter tejhez
  3 160 Ft
  2 488 Ft +áfa
  Részletek
  Akciós
   Danisco Choozit MM 100 - 25 DCU
  Hamarosan
  Mezofil starter
  3 950 Ft
  3 110 Ft +áfa

  Hasonló termékek

   gép Hőmérő, időzítő
  Hamarosan
  5 490 Ft
  4 323 Ft +áfa
   gép Hőmérő
  3 715 Ft
  2 925 Ft +áfa
  Részletek
  Új
   gép Kötöző háló füstöléshez
  125, 150 és 180 mm átmérő
  1 080 Ft -tól
  850 Ft +áfa