, , , , ,
    Új
    Danisco Choozit ALP - Kevert kultúra (100 DCU)
    danisco
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit ALP - Kevert kultúra (100 DCU)

    Cikkszám: 932209
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Készlet:Hamarosan
    Kemény (és félkemény) sajtok készítéséhez
    7 310 Ft
    "Nagycsomag"
    5 db-tól 5 850 Ft /db

    Termékismertető

    A Choozit ALP közepes gyorsasággal savanyodó tenyészet, zárt tésztájú, kemény "hegyi" sajtok készítéséhez. Alkalmas félkemény sajtok készítéséhez is.

    Szemben az ALP D-vel, itt nincs citrát fermentáció!

    Főleg L+ tejsavat termel, és nagyon kevés CO2-t.  A tisztán mezofil tenyészetekkel ellentétben, a Lb. lactis és a Lb. helveticus hozzáadásának köszönhetően, fehérjebontó képessége magasabb, mely hozzájárul az intenzív, a hegyi sajtokra jellemző aroma biztosításához.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Félkemény és
    kemény sajtok készítéséhez.






    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhezBruttó  árAkciós bruttó ár
    100 DCUfélkemény sajt:  10-15 DCU 7.310,-
     Ft-  Ft
    kemény sajt: 7-10 DCU
    5 db-tól az egységár
    5.850,- Ft/db-  Ft

     Ft-  Ft


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.

    Ajánlott oltási hőmérséklet: 32 - 40 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
    • 10 DCU/100 liter mennyiséggel 37 C fokon oltva és inkubálva a ph 5 óra elteltével <=5,9
    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactisNem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. ceremoris
    Streptococcus salivarius subsp. thermophilusA leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Lactobacillus helveticus
    Lactobacillus lactis


    Segédanyag: maltodextrin
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• közepesen gyors
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon maximum 3 hónap,
    - 18 C fokoncsomagoláson jelzett ideig.
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

     Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!


     Termék specifikáció letöltése


    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

    Hasonló termékek