,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Félkemény sajtok starterei
Choozit ALP - Kevert kultúra (100 DCU)
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
Danisco
Choozit ALP - Kevert kultúra (100 DCU)
Nyomtatás
Cikkszám:
932209
Gyártó:
Danisco »
Kiszerelés:
db
Készlet:
Hamarosan
Kemény (és félkemény) sajtok készítéséhez
7 310
Ft
"Nagycsomag"
5 db-tól 5 850 Ft /db
Árajánlatot kérek
Kedvencekhez
Termékismertető
A Choozit ALP közepes gyorsasággal savanyodó tenyészet, zárt tésztájú, kemény "hegyi" sajtok készítéséhez. Alkalmas félkemény sajtok készítéséhez is.
Szemben az ALP D-vel, itt nincs citrát fermentáció!
Főleg L+ tejsavat termel, és nagyon kevés CO2-t. A tisztán mezofil tenyészetekkel ellentétben, a Lb. lactis és a Lb. helveticus hozzáadásának köszönhetően, fehérjebontó képessége magasabb, mely hozzájárul az i
ntenzív, a hegyi sajtokra jellemző aroma biztosításához.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Félkemény és
•
kemény sajtok készítéséhez.
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
Bruttó ár
Akciós bruttó ár
100 DCU
félkemény sajt: 10-15 DCU
7.310,-
Ft
-
Ft
kemény sajt: 7-10 DCU
5 db-tól az egységár
5.850,-
Ft/db
-
Ft
Ft
-
Ft
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
32 - 40 C fok
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
10 DCU/100 liter mennyiséggel 37 C fokon oltva és inkubálva a ph 5 óra elteltével <=5,9
Összetétele:
•
Lactococcus lactis subsp. lactis
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactococcus cremoris subsp. ceremoris
•
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Lactobacillus helveticus
•
Lactobacillus lactis
•
Segédanyag: maltodextrin
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
• közepesen gyors
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
maximum 3 hónap,
- 18 C fokon
csomagoláson jelzett ideig.
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!
Termék specifikáció letöltése
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
5 600
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit ALP D - Kevert kultúra (50 DCU)
4 960
Ft
Részletek
-
Sajtbevonó
1 kg és 5 kg-os
5 210
Ft
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Kappa 3 - Kisméretű sajtok nagy lyukakkal
2 365
Ft
Részletek
Hasonló termékek
Hamarosan
COQUARD
Iota - Raclette
5 820
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Iota 5 - Tanyasajt
2 840
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Beta 6 - Gouda, Edami
2 365
Ft
-tól
Részletek
COQUARD
Beta 1 - Morbier
2 365
Ft
-tól
Részletek
Megosztás
Írj nekünk massangeren