, , , , ,
    ALPD 100 DCU
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit ALP D - 100 DCU

    Cikkszám: 932215
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.1 kg
    Készlet:Hamarosan
    Alpesi sajtokkészítéséhez ajánlott
    7 890 Ft
    Nettó: 6 213 Ft +áfa
    "Nagycsomag"
    5 db-tól 5 449 Ft +áfa, bruttó 6 920 Ft /db
    Rövid ismertető: 1000 liter tejhez

    Termékismertető

    A Danisco Choozit Alp D nagyon aromás tenyészet, kifejezetten az Alpesi sajtokra fejlesztve.

    Keményebb textúrát, diós ízt ad a sajtnak. Csekély mennyiségű gázt termel. Fehérjebontó képessége magas.

    Alkalmas félkemény és kemény sajtok készítéséhez.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
     Gruyere
     Ementáli
    Jarlsberg és
    egyéb, hegyi típusú kemény és félkemény sajtok készítéséhez.




    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhez
    50 DCUfélkemény sajt:  10-15 DCU 

    vagykemény sajt: 7-10 DCU

    100 DCU


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet: 37 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
    • 10 DCU/100 liter mennyiségget használva, 37 C fokon oltva és inkubálva a ph 5 óra elteltével 5,9.
    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactisNem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactisA leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
    Lactobacillus helveticus
    Lactobacillus lactis
    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• közepes
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon maximum 3 hónap,
    4 C fok alattcsomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 12 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!


    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

     Danisco Choozit ALP D - 50 DCU
    Hamarosan
    500 liter tejhez
    4 960 Ft
    3 906 Ft +áfa
    Utolsó darab
     Danisco Yo-Mix 495 LYO - Joghurt kultúra (100 DCU)
    Hamarosan
    9 180 Ft Min.m: 2025.03.hó 8 630 Ft
    6 795 Ft +áfa

    Hasonló termékek

     Danisco Choozit ALP D - 50 DCU
    Hamarosan
    500 liter tejhez
    4 960 Ft
    3 906 Ft +áfa