, , , , ,
    Új
    Danisco Choozit KAZU 1 - Kevert kultúra (50 DCU)
    danisco
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit KAZU 1 - Kevert kultúra (50 DCU)

    Cikkszám: 50403
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Készlet:Hamarosan
    Kézműves technológiához. Félkemény és lágysajtok készítéséhez ajánlott.
    6 450 Ft
    Rövid ismertető: 1000 liter tejhez

    Termékismertető

    Kézműves technológiához kifejlesztett starter kultúra keverék.

    Nagyrészint mezofil heterofermentatív baktérium törzstenyészetek keveréke , lactobacillus helveticussal kiegészíve.

    A Lactobacillus helveticus javítja sajtunk ízét és textúráját, a cheddarra és a parmezánra jellemző diós ízt alakít ki az érlelés folyamán. 

    Alkalmas krémsajtok, szeletelhető félkemény és kemény sajtok, jellemzően a helyi sajtok (alpesi, pireneusi) de lágy sajtok készítéséhez is.

    Pl.:

    Fagyasztva szárítva, a tej közvetlen beoltásához. A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva jól elkeverjük. Oltási hőmérséklete 32 C fok.


    Összetétele: 
    • Lactococcus lactis susp. lacits,
    • Lactococcus lactis susp. cremoris
    • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis,
    • Lactobacillus helveticus
    • Hordozó: szaharóz és maltodextrin
      
    Adagolása  (25 DCU)
    • Félkemény sajt: 5 - 10 DCU / 100 liter 
    • Lágy sajt: 5 - 10 DCU / 100 liter
      
    Savasítás:
      
    Tárolása:Ajánlott tárolási hőmérséklet -18 C fok, így eltarthatósága csomagolástól számított 1,5 év.  Víztől, párától óvni kell.



    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

    Hasonló termékek