, , , , ,
    Danisco Choozit KAZU 300 - Kevert kultúra (15 DCU)
    danisco
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit KAZU 300 - Kevert kultúra (15 DCU)

    Cikkszám: 50404
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Készlet:Hamarosan
    Mezofil, heterofermentatív keverék, L.Helv.-al
    3 360 Ft
    Rövid ismertető: Tanyakultúra

    Termékismertető

    A Danisco Choozit Kazu kézműves technológiához kifejlesztett starter kultúra keverék.

    Nagyrészint mezofil heterofermentatív baktérium törzstenyészetek keveréke , Lactobacillus helveticussal kiegészíve. A Lactobacillus helveticus javítja sajtunk ízét és textúráját, az érlelés folyamán.

    Gyors savanyodást és jó izképzést kínáló, citrát anyagcserén alapuló tanyakultúra keverék.

    *
    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Szeletelhető és
    lágysajtok készítéséhez.






    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhezBruttó  árAkciós bruttó ár
    100 DCUfélkemény sajt:  10-15 DCU 6.450,-
     Ft-  Ft
    kemény sajt: 5-10 DCU
    5 db-tól az egységár

     Ft/db-  Ft

    15 DCUugyanaz3.360,- Ft-  Ft
    (300 liter tejhez)

    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet: 30-35 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük

    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactisNem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactisA leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Lactobacillus helveticus




    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• Gyors
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.


    +4 C fok alattcsomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 18 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

     Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!

     

    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

    Hasonló termékek