,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Félkemény sajtok starterei
Choozit KAZU 300 - Kevert kultúra (15 DCU)
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
Danisco
Choozit KAZU 300 - Kevert kultúra (15 DCU)
Nyomtatás
Cikkszám:
50404
Gyártó:
Danisco »
Kiszerelés:
db
Készlet:
Hamarosan
Mezofil, heterofermentatív keverék, L.Helv.-al
3 360
Ft
Árajánlatot kérek
Kedvencekhez
Rövid ismertető:
Tanyakultúra
Termékismertető
A Danisco Choozit Kazu k
ézműves technológiához kifejlesztett starter kultúra keverék.
Nagyrészint mezofil heterofermentatív baktérium törzstenyészetek keveréke , Lactobacillus helveticussal kiegészíve.
A Lactobacillus helveticus javítja sajtunk ízét és textúráját, az érlelés folyamán.
Gyors savanyodást és jó izképzést kínáló, citrát anyagcserén alapuló tanyakultúra keverék.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Szeletelhető és
•
lágysajtok készítéséhez.
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
Bruttó ár
Akciós bruttó ár
100 DCU
félkemény sajt: 10-15 DCU
6.450,-
Ft
-
Ft
kemény sajt: 5-10 DCU
5 db-tól az egységár
Ft/db
-
Ft
15 DCU
ugyanaz
3.360,-
Ft
-
Ft
(300 liter tejhez)
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
30-35 C fok
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
Összetétele:
•
Lactococcus lactis subsp. lactis
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
•
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Lactobacillus helveticus
•
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
• Gyors
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+4 C fok alatt
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 18 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!
Termékspecifikáció
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
5 600
Ft
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Kappa 3 - Kisméretű sajtok nagy lyukakkal
2 365
Ft
Részletek
-
Sajtbevonó
1 kg és 5 kg-os
5 210
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit ALP D - Kevert kultúra (50 DCU)
4 960
Ft
Részletek
Hasonló termékek
Hamarosan
COQUARD
Iota - Raclette
5 820
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Iota 5 - Tanyasajt
2 840
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Beta 6 - Gouda, Edami
2 365
Ft
-tól
Részletek
COQUARD
Beta 1 - Morbier
2 365
Ft
-tól
Részletek
Megosztás
Írj nekünk massangeren