, , , , ,
    Danisco Choozit ALP D - Kevert kultúra (50 DCU)
    danisco
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit ALP D - Kevert kultúra (50 DCU)

    Cikkszám: 932216
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Készlet:Hamarosan
    Alpesi sajtok készítéséhez ajánlott.
    4 960 Ft
    "Nagycsomag"
    5 db-tól 3 970 Ft /db

    Termékismertető

    A Danisco Choozit Alp D nagyon aromás tenyészet, kifejezetten az Alpesi sajtokra fejlesztve.

    Keményebb textúrát, diós ízt ad a sajtnak. Csekély mennyiségű gázt termel. Fehérjebontó képessége magas.

    Alkalmas félkemény és kemény sajtok készítéséhez.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
     Gruyere
     Ementáli
    Jarlsberg és
    egyéb, hegyi típusú kemény és félkemény sajtok készítéséhez.




    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhezBruttó  árAkciós bruttó ár
    50 DCUfélkemény sajt:  10-15 DCU 4.960,-
     Ft-  Ft
    kemény sajt: 7-10 DCU
    5 db-tól az egységár
    3.970,- Ft/db-  Ft

     Ft-  Ft


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet: 37 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
    • 10 DCU/100 liter mennyiségget használva, 37 C fokon oltva és inkubálva a ph 5 óra elteltével 5,9.
    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactisNem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactisA leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
    Lactobacillus helveticus
    Lactobacillus lactis
    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• közepes
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon maximum 3 hónap,
    4 C fok alattcsomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 12 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

     Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!

     

    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

    Hasonló termékek