,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Choozit MM 100 - Mezofil starter (25 DCU)
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
Danisco
Choozit MM 100 - Mezofil starter (25 DCU)
Nyomtatás
Cikkszám:
932200
Gyártó:
Danisco »
Kiszerelés:
db
Készlet:
Hamarosan
mezofil, heterofermentatív starterkultúra
3 620
Ft
"Nagycsomag"
10 db-tól 2 900 Ft /db
Árajánlatot kérek
Kedvencekhez
Termékismertető
A Danisco Choozit
MM 100 vagy 101 heterofermentatív mezofil indító kultúra.
Felhasználható nagyon sokféle rövid érlelésű szeletelhető sajt, és friss sajt, előállítására is, beleértve Brie-t, Camembert-et, Gouda-t, Edam-t, kékpenésszel érőket vagy akár a Chevre sajtot is.
Készíthetünk vele vajat, túrót, tejfölt és tejszínt is.
Ugyanazokat az elsődleges tenyészeteket tartalmazza, amelyek a Choozit MA011- ben találhatók, Lactococcus diacetylactis-al kiegészítve.
A L. diacetilaktis-nak köszönhetően - amely CO2-t termel és vajszerű ízt / aromát hozza létre - ezen tenyészettel készített sajt textúrája kissé nyitottabb lesz, ez biztosítja a kevés számú, tipikusan kicsi, szabályos, kerek lyukat a sajtban.
Aromát és csekély gázt termelő, közepesen gyorsan savanyító tenyészet.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
lágysajtok, gomolya sajt
•
vaj,
•
krémsajt,
•
szeletelhető sajtok és kékpenésszel érők,
•
kemény sajtok, túró, tejföl, tejszín készítéséhez.
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
Bruttó ár
Akciós bruttó ár
25 DCU
vaj,lágysajt, szeletelhető sajtok, kéksajtok, kemény sajt, tejföl: 6,25 DCU
3.620,-
Ft
-
Ft
krémsajt: 3,75-6,25 DCU
túró és tejszín: 4-6 DCU
-
Ft
10 db-tól az egységár
2.900,-
Ft/db
-
Ft
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
Összetétele:
•
Lactococcus lactis subsp. lactis
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
•
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
• közepes
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
maximum 3 hónap,
-18 C fokon
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 18 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!
Termékspecifikáció
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
5 600
Ft
Részletek
-
Camembert papír - KICSI
200x200 mm
3 205
Ft
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Kappa 3 - Kisméretű sajtok nagy lyukakkal
2 365
Ft
Részletek
Hamarosan
-
Kazein számok
10 db / csomag
350
Ft
Részletek
Hasonló termékek
Hamarosan
COQUARD
Camembert csomag
500 liter tejhez
8 060 Ft
6 120
Ft
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Alpha 6 - Mezofil starter
2 365
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Omega 3- Mezofil starter
2 365
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Iota - Vacherin
2 840
Ft
-tól
Részletek
Megosztás
Írj nekünk massangeren