,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
Choozit Probat 222
Choozit ALP D - Vegyes starter
Choozit KAZU - Tanyakultúra
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Danisco
Choozit MM 100 - 25 DCU
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
Danisco
Choozit MM 100 - 25 DCU
Nyomtatás
Cikkszám:
932200
Gyártó:
Danisco »
Kiszerelés:
db
Készlet:
Hamarosan
3 950
Ft
Nettó:
3 110
Ft +áfa
"Nagycsomag"
10 db-tól 2 284 Ft +áfa, bruttó 2 900 Ft /db
Árajánlatot kérek
Kedvencekhez
Előjegyzem
Rövid ismertető:
Mezofil starter
Termékismertető
A Danisco Choozit
MM 100 vagy 101 heterofermentatív mezofil indító kultúra.
Minőségét megőrzi: 2025. márciusig
Felhasználható nagyon sokféle rövid érlelésű szeletelhető sajt, és friss sajt, előállítására is, beleértve Brie-t, Camembert-et, Gouda-t, Edam-t, kékpenésszel érőket vagy akár a Chevre sajtot is.
Készíthetünk vele vajat, túrót, tejfölt és tejszínt is.
Ugyanazokat az elsődleges tenyészeteket tartalmazza, amelyek a Choozit MA011- ben találhatók, Lactococcus diacetylactis-al kiegészítve.
A L. diacetilaktis-nak köszönhetően - amely CO2-t termel és vajszerű ízt / aromát hozza létre - ezen tenyészettel készített sajt textúrája kissé nyitottabb lesz, ez biztosítja a kevés számú, tipikusan kicsi, szabályos, kerek lyukat a sajtban.
Aromát és csekély gázt termelő, közepesen gyorsan savanyító tenyészet.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
lágysajtok, gomolya sajt
•
vaj,
•
krémsajt,
•
szeletelhető sajtok és kékpenésszel érők,
•
kemény sajtok, túró, tejföl, tejszín készítéséhez.
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
25 DCU
vaj, lágysajt, szeletelhető sajtok, kéksajtok, kemény sajt, tejföl: 6,25 DCU
krémsajt: 3,75-6,25 DCU
túró és tejszín: 4-6 DCU
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
Összetétele:
•
Lactococcus lactis subsp. lactis
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
•
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
• közepes
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
maximum 3 hónap,
-18 C fokon
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 18 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
6 900
Ft
5 433
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
-
Camembert papír - KICSI - 200x200 mm
50 ív
3 205
Ft
2 524
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
COQUARD
Kappa 3 - Dl 1
50-100 liter tejhez
2 365
Ft
1 862
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
-
Kazein számok
10 db / csomag
350
Ft
-tól
276
Ft +áfa
Részletek
Hasonló termékek
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
6 900
Ft
5 433
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
Danisco
Choozit ALP - 100 DCU
Vegyes starter
Kemény sajtok készítéséhez
7 310
Ft
5 756
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
Danisco
Choozit MA 11 - 50DCU
Mezofil starter
5 620
Ft
4 425
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
Danisco
Choozit MA 4001 - 25 DCU
Mezofil alapú starter
Kézműves technológiához fejlesztve
4 845
Ft
3 815
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Megosztás
Írj nekünk massangeren