, , , , ,
    Danisco Choozit MM 100 - Mezofil starter (25 DCU)
    danisco
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit MM 100 - Mezofil starter (25 DCU)

    Cikkszám: 932200
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Készlet:Hamarosan
    mezofil, heterofermentatív starterkultúra
    3 620 Ft
    "Nagycsomag"
    10 db-tól 2 900 Ft /db

    Termékismertető

    A Danisco Choozit  MM 100 vagy 101  heterofermentatív mezofil indító kultúra.

    Felhasználható nagyon sokféle rövid érlelésű szeletelhető sajt, és friss sajt, előállítására is, beleértve Brie-t, Camembert-et, Gouda-t, Edam-t, kékpenésszel érőket vagy akár a Chevre sajtot is.
    Készíthetünk vele vajat, túrót, tejfölt és tejszínt is.

    Ugyanazokat az elsődleges tenyészeteket tartalmazza, amelyek a Choozit MA011- ben találhatók, Lactococcus diacetylactis-al kiegészítve.

    A L. diacetilaktis-nak köszönhetően - amely CO2-t termel és vajszerű ízt / aromát hozza létre -  ezen tenyészettel készített sajt textúrája kissé nyitottabb lesz, ez biztosítja a kevés számú, tipikusan kicsi, szabályos, kerek lyukat a sajtban.

    Aromát és csekély gázt termelő, közepesen gyorsan savanyító tenyészet.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    lágysajtok, gomolya sajt
    vaj,
    krémsajt,
    szeletelhető sajtok és kékpenésszel érők,
    kemény sajtok, túró, tejföl, tejszín készítéséhez.


    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhezBruttó  árAkciós bruttó ár
    25 DCUvaj,lágysajt, szeletelhető sajtok, kéksajtok, kemény sajt, tejföl:  6,25 DCU 3.620,-
     Ft-  Ft
    krémsajt: 3,75-6,25 DCU

    túró és tejszín: 4-6 DCU
     -  Ft

    10 db-tól az egységár2.900,-Ft/db-  Ft


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet: 
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük

    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactisNem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactisA leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!






    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• közepes
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon maximum 3 hónap,
    -18 C fokoncsomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 18 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

     Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!

     

    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

    Hasonló termékek

     COQUARD Camembert csomag
    Hamarosan
    500 liter tejhez
    8 060 Ft 6 120 Ft
    Egyedi
     COQUARD Iota - Vacherin
    Hamarosan
    2 840 Ft -tól