,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
Choozit Probat 222
Choozit ALP D - Vegyes starter
Choozit KAZU - Tanyakultúra
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Danisco
Choozit MTD41 - 100 DCU
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
Danisco
Choozit MTD41 - 100 DCU
Nyomtatás
Cikkszám:
92515662/x
Gyártó:
Danisco »
Kiszerelés:
db
Készlet:
Hamarosan
Mezofil-termofil keverék
12 480
Ft
Nettó:
9 827
Ft +áfa
Árajánlatot kérek
Kedvencekhez
Előjegyzem
Rövid ismertető:
Mezofil alapú starter keverék
pl: Raclette
Termékismertető
A Danisco Choozit
MTD 41 mezofil alapú vegyes starter kultúra keverék.
Felhasználható alacsony és közepesen magas utóhevítéssel készülő szeletelhető (félkemény és kemény) sajtok készítéséhez.
Ugyanazokat a tenyészeteket tartalmazza mint az RM 32 és 34, de a törzsek speciális válogatásának köszönhetően kicsivel gyorsabb savanyítás mellett sokkal intenzívebb aromát és több gázt képez.
A vele készült sajt lágyabb, rugalmasabb, hosszabb és még finomabb ízű.
A L. diacetilaktis-nak köszönhetően - amely CO2-t termel és a vaj ízt/aromát hozza létre - ezen tenyészettel készített sajt textúrája kissé nyitottabb lesz, ez biztosítja a tipikusan kicsi, szabályos, kerek lyukakat a sajtban.
Intenzív aromát és közepesen erős gáz termelő képességű, viszonylag gyorsan savanyító tenyészet.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Raclette
•
Cheddar és egyéb
•
szeletelhető sajtok készítéséhez.
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
Bruttó ár
Akciós bruttó ár
100 DCU
szeletelhető sajt: 4-8 DCU
12.480,-
Ft
-
Ft
cheddar sajt: 4-8 DCU
5 db-tól az egységár
,-
Ft/db
-
Ft
Ft
-
Ft
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
35 C fok
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
Összetétele:
•
Lactococcus lactis subsp. lactis
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
•
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
•
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
•
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+4 C fok alatt
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 18 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!
Termékspecifikáció
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
-
Kazein számok
10 db / csomag
350
Ft
-tól
276
Ft +áfa
Részletek
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
6 900
Ft
5 433
Ft +áfa
Részletek
Kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit MM 100 - 25 DCU
Mezofil starter
3 950
Ft
3 110
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
Danisco
Yo-Mix 495 LYO - Joghurt kultúra (100 DCU)
9 180 Ft
Min.m: 2025.03.hó
8 630
Ft
6 795
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hasonló termékek
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
6 900
Ft
5 433
Ft +áfa
Részletek
Kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit ALP - 100 DCU
Vegyes starter
Kemény sajtok készítéséhez
7 310
Ft
5 756
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
Danisco
Choozit MA 11 - 50DCU
Mezofil starter
5 620
Ft
4 425
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
Danisco
Choozit MM 100 - 25 DCU
Mezofil starter
3 950
Ft
3 110
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Megosztás
Írj nekünk massangeren