,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Choozit LH 100 - L. Helveticus (10DCU)
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
Danisco
Choozit LH 100 - L. Helveticus (10DCU)
Nyomtatás
Cikkszám:
90641
Gyártó:
Danisco »
Kiszerelés:
db
Kiegészítő kultúra kemény sajtok készítéséhez
5 230
Ft
db
Kosárba
Kedvencekhez
Termékismertető
A Danisco Choozit
LH 100 nagyon robusztus termofil tenyészet. Enzimatikus hatása miatt ez a kultúra különösen jól alkalmazható a kemény és félkemény sajtok előállításánál, kiegészítő kultúraként.
A tenyészet elsődleges feladata a fehérje lebontása (Proteolízis) az öregedés kései szakaszaiban. Ez fontos a kész sajt szerkezetének kifejlesztése és az íz kialakulása szempontjából.
Javítja a sajt konzisztenciáját és fűszeres ízt kölcsönöz neki. Gátolja, csökkenti a keseredést.
Ez a kultúra a hegyi sajtok, például az Asiago, a Beaufort és a Gruyere ízének fő tényezője.
Gyártó által garantált Vegan termék.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Félkemény és
•
kemény sajtok készítéséhez.
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
Bruttó ár
Akciós bruttó ár
100 DCU
félkemény sajt: 0.1 - 0.3 DCU / 100 liter tej
5.230,-
Ft
-
Ft
kemény sajt: 0.1 - 0.3 DCU / 100 liter tej
5 db-tól az egységár
Ft/db
-
Ft
Ft
-
Ft
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
Starterkultúrákkal egyidejűleg
Összetétele:
•
Lactobacillus helveticus
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactobacillus delbureckii subsp. lactis
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Segédanyag: maltodextrin
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
• közepeen gyors
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
maximum 3 hónap,
4 C fok alatt
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 18 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!
Termék specifikáció letöltése
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Hamarosan
-
Kazein számok
10 db / csomag
350
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit MM 100 - Mezofil starter (25 DCU)
3 620
Ft
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Kappa 4 - Alpesi sajtok aromája
L. Helveticus
2 365
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
5 600
Ft
Részletek
Hasonló termékek
-
Pumpás flakon
610
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit DH 2D - Savtalanító élesztő
3 520
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit MVA 10 D - Aromaképző kultúra
7 160
Ft
Részletek
Danisco
KM-Mix - Érlelő keverék
2 130
Ft
Részletek
Megosztás
Írj nekünk massangeren