,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Kemény sajtok starterei
Choozit TA 60 - Thermofil starter (50 DCU)
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
Danisco
Choozit TA 60 - Thermofil starter (50 DCU)
Nyomtatás
Cikkszám:
50511
Gyártó:
Danisco »
Kiszerelés:
db
Készlet:
Hamarosan
Kemény sajtok készítéséhez
7 580
Ft
Árajánlatot kérek
Kedvencekhez
Termékismertető
A Danisco Choozit TA 60 k
ifejezetten kemény sajtok készítéséhez ajánlott, de t
úró és tejföl krémsajt és stabilizált lágysajt is készíthető vele.
Gyúrtsajtok készítésénél, tapasztalat szerint, kicsit lassúbb mint az STI-12.
Aromaképzése gyenge.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Ementáli,
•
Asiago,
•
és egyéb kemény sajtok,
•
tejföl, túró
•
és gyúrtsajtok készítéséhez.
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
Bruttó ár
Akciós bruttó ár
50 DCU
ementáli: 1,25-2,25 DCU
7.580,-
Ft
-
Ft
egyéb kemény sajt: 1,25-2,25 DCU
Asiago és szardíniai sajtok pl Fiore Sardo, Pecorino Sardo: 5-10 DCU
túró: 4-6 DCU
tejfől, tejszín: 4-6 DCU
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
40 C fok
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
5 DCU/100 liter kultúra használatával az 1,1 -es ph változást 3,75 óra alatt érte el, 40 C fokon.
Összetétele:
•
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Nem tudod mik ezek és mire valók?
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
•
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
maximum 3 hónap,
4 C fok alatt
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 18 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!
Termékspecifikáció
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Hamarosan
-
Kazein számok
10 db / csomag
350
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit MM 100 - Mezofil starter (25 DCU)
3 620
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
5 600
Ft
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Kappa 4 - Alpesi sajtok aromája
L. Helveticus
2 365
Ft
Részletek
Hasonló termékek
COQUARD
Kappa 1 - Alpesi sajtok keveréke
2 365
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Kappa 2 - Kemény sajtok keveréke
5 335
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Kappa 3 - Kisméretű sajtok nagy lyukakkal
2 365
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit ALP - Kevert kultúra (100 DCU)
7 310
Ft
Részletek
Megosztás
Írj nekünk massangeren