, , , , ,
    Danisco Choozit TA 60 - 50 DCU
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit TA 60 - 50 DCU

    Cikkszám: 50511
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Készlet:Hamarosan
    7 580 Ft
    Nettó: 5 969 Ft +áfa
    Rövid ismertető: Thermofil starter
    Kemény sajtok készítéséhez

    Termékismertető

    A Danisco Choozit TA 60 kifejezetten  kemény sajtok készítéséhez ajánlott, de túró és tejföl krémsajt és stabilizált lágysajt is készíthető vele.

    Gyúrtsajtok készítésénél, tapasztalat szerint, kicsit lassúbb  mint az STI-12.

    Aromaképzése gyenge.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
     Ementáli, 
     Asiago,
    és egyéb kemény sajtok,
    tejföl, túró
    és gyúrtsajtok készítéséhez.


    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhez
    50 DCUementáli:  1,25-2,25 DCU 
    egyéb kemény sajt: 1,25-2,25 DCU 

    Asiago és szardíniai sajtok pl Fiore Sardo, Pecorino Sardo: 5-10 DCU
    túró: 4-6 DCU
    tejfől, tejszín: 4-6 DCU


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet: 40 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
    • 5 DCU/100 liter kultúra használatával az 1,1 -es ph változást 3,75 óra alatt érte el, 40 C fokon.
    Összetétele:
    Streptococcus salivarius subsp. thermophilusNem tudod mik ezek és mire valók?




    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!






    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• 
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon maximum 3 hónap,
    4 C fok alattcsomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 18 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

     Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!

     



    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

     - Kazein számok
    10 db / csomag
    350 Ft -tól
    276 Ft +áfa
     Danisco Choozit MM 100 - 25 DCU
    Mezofil starter
    3 950 Ft
    3 110 Ft +áfa
    Részletek
     COQUARD Kappa 4 - Dl 1
    500 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Részletek

    Hasonló termékek