, , , , ,
    Danisco Probat 222 - 100 Dcu
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Probat 222 - 100 Dcu

    Cikkszám: 932162
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.2 kg
    Készlet:Hamarosan
    7 910 Ft
    Nettó: 6 228 Ft +áfa
    Rövid ismertető: 1000 liter tejhez

    Termékismertető

    A Danisco Choozi Probat 222 gyorsan savanyító mezofil homo- és heterofermentatív törzsek keveréke.

    Helyettesítője lehet a Flora Danica kultúrának. 

    Túlnyomú részt L(+) tejsavat termel.
    A   Leuconostoc m. subsp. cremoris-nak köszönhetően, a gyors citrát fermentáció következtében közepesen erős, de kellemes vajas aromát (diacetil) és nagyon sok gázt (CO2) termel.

    MM100/101-nél intenzívebb ízű és jobb lyukképző tulajdonságú.

    Igen sokrétűen felhasználható.
    A tejföl, vaj, rögös túró, vaj és friss sajtok készítésén túl, azokhoz a szeletelhető félkemény kemény, illetve kékpenésszel érő sajtokhoz használjuk ahol kívánatos a sok gáztermelés, a nagy mennyiségű lyuk kialakítása érdekében.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
     lágysajtok,
     félkemény sajtok,
    kékpenésszel érő sajtok,
    friss sajtok, krémsajt
    túró, tejföl és vaj készítésére


    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhez
    10 DCUtúró, krémsajt:  5-20 DCU 

      vagy  szeletelhető sajtok: 15-40 DCU

    100 DCUvaj: 20-50


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet: 30 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
    • 10 DCU/100 liter mennyiséget használva a ph érték 6 óra után <=5,9, 30 C fokos oltási és inkubálási hőmérséklet mellett.
    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactisNem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactisA leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris




    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• gyors
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon maximum 3 hónap,
    -18 C fokon csomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 12 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

     Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!

     


    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

     - Kazein számok
    10 db / csomag
    350 Ft
    276 Ft +áfa
    Részletek
     COQUARD Kappa 3 - Dl 1
    Hamarosan
    50-100 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
     Danisco Choozit MM 100 - 25 DCU
    Mezofil starter
    3 950 Ft
    3 110 Ft +áfa
    Részletek

    Hasonló termékek

     Danisco Probat 222 - 10 Dcu
    100 liter tejhez
    2 860 Ft
    2 252 Ft +áfa
    Részletek