, , , , ,
    Danisco Choozit Probat 222 - Mezofil k.keverék (10DCU)
    danisco
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit Probat 222 - Mezofil k.keverék (10DCU)

    Cikkszám: 11393061
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    Készlet:Hamarosan
    Aromás mezofil keverék, gyors Co2 termeléssel.
    2 860 Ft

    Termékismertető

    A Danisco Choozi Probat 222 gyorsan savanyító mezofil homo- és heterofermentatív törzsek keveréke.

    Helyettesítője lehet a Flora Danica kultúrának. 

    Túlnyomú részt L(+) tejsavat termel.
    A   Leuconostoc m. subsp. cremoris-nak köszönhetően, a gyors citrát fermentáció következtében közepesen erős, de kellemes vajas aromát (diacetil) és nagyon sok gázt (CO2) termel.

    MM100/101-nél intenzívebb ízű és jobb lyukképző tulajdonságú.

    Igen sokrétűen felhasználható.
    A tejföl, vaj, rögös túró, vaj és friss sajtok készítésén túl, azokhoz a szeletelhető félkemény kemény, illetve kékpenésszel érő sajtokhoz használjuk ahol kívánatos a sok gáztermelés, a nagy mennyiségű lyuk kialakítása érdekében.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
     lágysajtok,
     félkemény sajtok,
    kékpenésszel érő sajtok,
    friss sajtok, krémsajt
    túró, tejföl és vaj készítésére


    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhezBruttó  árAkciós bruttó ár
    10 DCUtúró, krémsajt:  5-20 DCU 2.860,-
     Ft-  Ft
    szeletelhető sajtok: 15-40 DCU

    vaj: 20-50
     -  Ft

     Ft-  Ft


    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet: 30 C fok
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
    • 10 DCU/100 liter mennyiséget használva a ph érték 6 óra után <=5,9, 30 C fokos oltási és inkubálási hőmérséklet mellett.
    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactisNem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactisA leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris




    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• gyors
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon maximum 3 hónap,
    -18 C fokon csomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 12 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

     Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!

     


    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

    Hasonló termékek

     COQUARD Camembert csomag
    Hamarosan
    500 liter tejhez
    8 060 Ft 6 120 Ft
    Egyedi
     COQUARD Iota - Vacherin
    Hamarosan
    2 840 Ft -tól