,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
Choozit Probat 222
Choozit ALP D - Vegyes starter
Choozit KAZU - Tanyakultúra
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Danisco
Choozit Probat 222
Probat 222 - 10 Dcu
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
Danisco
Probat 222 - 10 Dcu
Nyomtatás
Cikkszám:
11393061
Gyártó:
Danisco »
Kiszerelés:
db
Súly:
0.1 kg
Készlet:
Hamarosan
2 860
Ft
Nettó:
2 252
Ft +áfa
Árajánlatot kérek
Kedvencekhez
Előjegyzem
Rövid ismertető:
100 liter tejhez
Termékismertető
A Danisco Choozi Probat 222 g
yorsan savanyító mezofil homo- és heterofermentatív törzsek keveréke.
Helyettesítője lehet a Flora Danica kultúrának.
Túlnyomú részt L(+) tejsavat termel.
A Leuconostoc m. subsp. cremoris-nak köszönhetően, a gyors citrát fermentáció következtében közepesen erős, de kellemes vajas aromát (diacetil) és nagyon sok gázt (CO2) termel.
MM100/101-nél intenzívebb ízű és jobb lyukképző tulajdonságú.
Igen sokrétűen felhasználható.
A tejföl, vaj, rögös túró, vaj és friss sajtok készítésén túl, azokhoz a szeletelhető félkemény kemény, illetve kékpenésszel érő sajtokhoz használjuk ahol kívánatos a sok gáztermelés, a nagy mennyiségű lyuk kialakítása érdekében.
t
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
lágysajtok,
•
félkemény sajtok,
•
kékpenésszel érő sajtok,
•
friss sajtok, krémsajt
•
túró, tejföl és vaj készítésére
Adagolása:
Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység
Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
10 DCU
túró, krémsajt: 5-20 DCU
vagy
szeletelhető sajtok: 15-40 DCU
100 DCU
vaj: 20-50
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.
Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.
A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.
Ajánlott oltási hőmérséklet:
30 C fok
A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
10 DCU/100 liter mennyiséget használva a ph érték 6 óra után <=5,9, 30 C fokos oltási és inkubálási hőmérséklet mellett.
Összetétele:
•
Lactococcus lactis subsp. lactis
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
•
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
•
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
• gyors
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
maximum 3 hónap,
-18 C fokon
csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 12 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!
Termékspecifikáció
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
6 900
Ft
5 433
Ft +áfa
Részletek
Kosárba
-
Kazein számok
10 db / csomag
350
Ft
-tól
276
Ft +áfa
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit MM 100 - 25 DCU
Mezofil starter
3 950
Ft
3 110
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Hamarosan
-
Camembert papír - KICSI - 200x200 mm
50 ív
3 205
Ft
2 524
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Megosztás
Írj nekünk massangeren