, , , , ,
    #túrósajtok
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    COQUARD IOTA CL2 - Dl 1

    Cikkszám: 002IJC
    Gyártó: COQUARD »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.01 kg
    2 365 Ft
    Nettó: 1 862 Ft +áfa
     db
    Rövid ismertető: 100-200 liter tejhez

    Termékismertető

    Francia típusú, vegyes (vagy tisztán savas) alvasztású sajtok készítéséhez. 

    Lassú és korlátozott savasodás, enyhe, tiszta íz jellemzi.

    A felületi réteg fehér és rövid.

    Gátolja a nem kívánt felületi penészek pl mucor és a kékpenész növekedését, nyálkásodást.

    Az Iota CL tenyészetek fehértől a krém színig terjedő kérget biztosítanak, közepes proteolízis kíséretében.
    • Iota CL 1 -ben lévő Geot. candidumm törzs nagyon aromás sajtot krém színű felületet biztosít.
    • Iota CL 2 -ben lévő Geot. candidumm törzs közepesen aromás sajtot fehér vagy krém színű felületet biztosít.
    • Iota CL 3 -ban lévő Geot. candidumm törzs közepesen aromás sajtot fehér színű felületet biztosít.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Picodron, Charollais, Neufchatel
    Rigotte, Pouligny St Pierre,
    St. Marcellin, Crottin,
    S.-maure de Touraine, Valencay és egyéb
    francia túrósajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egységAjánlott tej mennyiség
    DL 1100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 110 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5350 liter hőkezelt, vagy
    700 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 20-22 C fok.
    Már fejés közben (két fejés között) a tejhez adható, még a tej érlelése előtt. Vagy az előkészített sajttejbe, 20-22 C fokon. Oltóenzim hozzáadása előtti érlelési idő, a sajt típusától függően 30 perc és 2 óra közti idő lehet, a kívánt Ph eléréséig.
    Összetétele:
    Mezofil és termofil starter kultúrák keveréke,Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Geotrichum Candidum és
    Debaryomyces,A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Trichosporon, valamint
    Kluyveromyces típusú élesztők.


    Segédanyag: maltodextrin
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:•lassú
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon3 hónap
    - 18 C fokon2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

     - Camembert papír - KICSI
    200x200 mm
    3 205 Ft
    2 524 Ft +áfa
    Részletek
     - Camembert doboz és tető
    Hamarosan
    40 darab vagy
    1 teljes karton azaz 320 db (8csomag 7 áráért!)
    7 910 Ft
    6 228 Ft +áfa
     COQUARD IOTA CL3 - Dl 1
    100-200 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
    Részletek