,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Alpha 6
Alpha Bleu 1 - Kéksajtok starter keveréke
Beta 1 - Morbier
Beta 6 - Gouda, Edami
Delta 1 - Thermofil starter
Delta PM
Omega 3
Gamma 1 - Védelmi kultúra
Gamma 22 - Védelmi kultúra
Gamma 3 - Védelmi kultúra
Iota Kefir 2
Iota Kefir 3
Iota Probi - Probiotikus joghurt vagy acidotej kultúra
IOTA 1 - Propionibacterium
IOTA 2 - Propionibacterium
Iota 5 - Tanyasajt
Iota Camembert
IOTA CL2 - Vegyes alvasztású sajtok keveréke
IOTA CL3 - Chevre
Iota FF - Krémsajt, friss sajt
Iota Munster
Iota Raclette
IOTA R - Reblochon
Iota Vacherin
Kappa 1 - Alpesi sajtok starter keveréke
Kappa 2 - Pireneusi sajtok starter keveréke
Kappa 3 - Kisméretű sajtok nagy lyukakkal
Kappa 4 - Alpesi sajtok aromája
Lambda 3 - Bolgár joghurt kultúra
Lambda 5 - Joghurt kultúra
Lambda 7 - Joghurt kultúra
Lambda 12 - Joghurt kultúra
Lambda 13 - Joghurt kultúra
Lambda 21 - Joghurt kultúra Lactob. Plantarummal
Lambda 25 - Joghurt kultúra, Lactob. Plantarummal
Sigma 13 - Penicillium Album
Sigma 12 - Penicillium Roqueforti
Sigma 15 - Penicillium Roqueforti
Sigma 17 - Penicillium Roqueforti
Sigma 18 - Penicillium Roqueforti
Sigma 23 - 3 fajta élesztő keveréke
Sigma 26 - Candida Colliculosa
Sigma 28 - Kluyveromyces
Sigma 30 - Saccharomyces
Sigma 41 - Penicillium nalgiovensis
Sigma 50 CL - Geotrichum candidum
Sigma 54 - Geotrichum candidum
Sigma 55 - Geotrichum candidum
Sigma 62 - Brevibacterium
Sigma 63 - Brevibacterium
Sigma 71 - Penicillium candidum
Sigma 74 - Penicillium candidum
Sigma 93 - Camembert érlelő komplex
Sigma 96 SP - Raclette és Trappista sajtokhoz
Sigma 97 PY - Pireneusi sajtokhoz
Sigma 98 C - Szárazkérgű Tomme-hoz
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Coquard
Kappa 3 - Kisméretű sajtok nagy lyukakkal
Kappa 3 - Dl 1
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
COQUARD
Kappa 3 - Dl 1
Nyomtatás
Cikkszám:
002KCC
Gyártó:
COQUARD »
Kiszerelés:
db
Súly:
0.01 kg
2 365
Ft
Nettó:
1 862
Ft +áfa
db
Kosárba
Kedvencekhez
Rövid ismertető:
50-100 liter tejhez
Termékismertető
Tejsavtermelő és propioni baktériumok keveréke, utómelegített sajtokhoz, melyekben fontos a lyukazottság és az alpesi sajtok jellegzetes aromája.
Kis méretű, 1-6 Kg os, rövid és közepes érési idejű, tipikusan a svájci és alpesi sajtok készítéséhez.
Nagy lukakat és diós ízvilágot képez.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Ementáli,
•
Bargkas,
•
Gruyere,
•
Jarlsberg
•
sajtok kis méretű változatainak elkészítéséhez.
Adagolása:
48-53 C fokos utómelegítés esetén.
Kiszerelési egység
Ajánlott tej mennyiség
DL 1
50 liter hőkezelt, vagy
100 liter nyers tej feldolgozásához.
10 db DL 1
10 x 50 liter hőkezelt, vagy
10 x 100 liter nyers tej feldolgozásához.
DL 3,5
150 liter hőkezelt, vagy
300 liter nyers tej feldolgozásához.
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet:
30 C fok
Inkubációs idő az oltóenzim hozzáadása előtt 30 perc és 1 óra közti idő, a kívánt Ph eléréséig.
Összetétele:
•
65% termofil, homofermentatív Laktobacillusok,
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
15% termofil Steptococcusok ,
•
20 % mezofil Lactococcus és
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Propioni baktérium.
•
Segédanyag: maltodextrin
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
•
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
3 hónap
- 18 C fokon
2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Optimális feltételek a lyukazottság eléréséhez:
Sózás után a sajtot nedves pincében 4-6 hétig, 10-12 C fokon hagyjuk, rendszeresen forgatva a só egyenletes eloszlása érdekében.
A meleg érleléshez a hőmérséklet legyen 20-24 C fok, alacsony, akár nagyon alacsony, páratartalom, intenzív szellőzés mellett, mely lehetővé teszi a jó gáztermelést.
Emlékeztető:
A préselt sajtban a nyílások, azaz szemek kialakulását különböző tényezők határozzák meg. A legfontosabbak a következők:
Természetes tejsavfermentáló egyensúly a mezofil tejsavbaktériumok és a termofil Streptococcus és Lactobacillus között.
Laktóz eltávolítása (minél kevesebb a laktóz, annál nyitottabbak lesznek a szemek).
Sajtok lehűtése a meleg érlelés megkezdése előtt.
A páratartalom és szellőzés a pincében. Minél magasabb a páratartalom, annál zártabb lesz a sajttészta. Minél jobb a szellőzés, annál nyitottabb lesz a sajt is.
Kéregápolás, mosás.
# emmentaler
# emmental
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
6 900
Ft
5 433
Ft +áfa
Részletek
Kosárba
Hamarosan
-
Camembert papír - KICSI - 200x200 mm
50 ív
3 205
Ft
2 524
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
COQUARD
Iota 5 - Dl 1
100-200 liter tejhez
2 840
Ft
2 236
Ft +áfa
Részletek
Kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit ALP D - 50 DCU
500 liter tejhez
4 960
Ft
3 906
Ft +áfa
Részletek
Előjegyzem
Megosztás
Írj nekünk massangeren