, , , , ,
    COQUARD IOTA CL3 - Chevre
    coquard
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    COQUARD IOTA CL3 - Chevre

    Cikkszám: 002IJGx
    Gyártó: COQUARD »
    Kiszerelés: db
    Kecskesajt készítéséhez ajánlott
    2 365 Ft




    Betöltés...

    Termékváltozatok:
     db

    Termékismertető

    Ha igazi, tökéletes, francia kecskesajtot szeretnétek készíteni az Iota CL3 csak rátok vár!

    Ez a keverék az apró, finom, fűszeres ízű, kecsketejből készült túrósajtok készítésére lett megalkotva. Tartalmazza a tejsavtermelő tenyészeteket, speciális és jellegzetes élesztőket és penészgombákat.

    Lassú és korlátozott savasodás, enyhe, tiszta íz jellemzi. A felületi réteg fehér és rövid. Gátolja a nem kívánt felületi penészek pl mucor és a kékpenész növekedését.

    A vele készült sajtokat 2-3 hetes minimum érési időtől kezdve akár 3 hónapos korukig fogyaszthatjuk. Sajtunkat selymes-krémes-vajas tésztájúvá érleli.

    Felszínük az érés folyamán a fehérből, krémszínűvé majd lassan szürkévé változik.

    Ha az érés előrehaladtával a kéreg már túl fűszeres, akkor általában a sajt belsejét, kéreg nélkül fogyasztjuk.

    Ez a keverék is használható természetesen tehéntejhez is, de erre van külön is az Iota CL2 termékünk, mely ízvilágában szolidabb, kéreg felszínének színét tekintve, egy árnyalattal sötétebb sajtot eredményez.


    Az Iota CL tenyészetek fehértől a krém színig terjedő kérget biztosítanak, közepes proteolízis kíséretében.
    • Iota CL 1 -ben lévő Geot. candidumm törzs nagyon aromás sajtot krém színű felületet biztosít.
    • Iota CL 2 -ben lévő Geot. candidumm törzs közepesen aromás sajtot fehér vagy krém színű felületet biztosít.
    • Iota CL 3 -ban lévő Geot. candidumm törzs közepesen aromás sajtot fehér színű felületet biztosít.
    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Chevre 

    és egyéb francia túrósajtok készítéséhez.


    Adagolása:
    Kiszerelési egységAjánlott tej mennyiségBruttó  árAkciós bruttó ár
    DL 1100 liter hőkezelt, vagy2.365,- Ft-  Ft
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 110 x 100  liter hőkezelt, vagy 23.650,-  17.860,- Ft-  Ft
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5350 liter hőkezelt, vagy5.335,- Ft2.665,-  Ft
    700 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 20-22 C fok.

    Már fejés közben (két fejés között) a tejhez adható, még a tej érlelése előtt. Vagy az előkészített sajttejbe, 20-22 C fokon. Oltóenzim hozzáadása előtti érlelési idő, a sajt típusától függően 30 perc és 2 óra közti idő lehet, a kívánt Ph eléréséig.

    Összetétele:
    Mezofil és termofil starter kultúrák keveréke,Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Geotrichum Candidum és
    Debaryomyces,A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Trichosporon, valamint
    Kluyveromyces típusú élesztők.


    Segédanyag: maltodextrin
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:•lassú
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon3 hónap
    - 18 C fokon2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!



    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

    Hasonló termékek