,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
Oltók, enzimek és adalékok
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Nyitólap
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
IOTA CL3 - Chevre
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:
COQUARD
IOTA CL3 - Chevre
Nyomtatás
Cikkszám:
002IJGx
Gyártó:
COQUARD »
Kiszerelés:
db
Kecskesajt készítéséhez ajánlott
2 365
Ft
Betöltés...
Termékváltozatok:
DL 1 (2 365 Ft)
DL 3,5 (
Akciós! 2 665 Ft
)
10 db DL 1 (17 860 Ft)
db
Kosárba
Kedvencekhez
Termékismertető
Ha igazi, tökéletes, francia kecskesajtot szeretnétek készíteni az Iota CL3 csak rátok vár!
Ez a keverék az apró, finom, fűszeres ízű, kecsketejből készült túrósajtok készítésére lett megalkotva. Tartalmazza a tejsavtermelő tenyészeteket, speciális és jellegzetes élesztőket és penészgombákat.
Lassú és korlátozott savasodás, enyhe, tiszta íz jellemzi. A felületi réteg fehér és rövid. Gátolja a nem kívánt felületi penészek pl mucor és a kékpenész növekedését.
A vele készült sajtokat 2-3 hetes minimum érési időtől kezdve akár 3 hónapos korukig fogyaszthatjuk. Sajtunkat selymes-krémes-vajas tésztájúvá érleli.
Felszínük az érés folyamán a fehérből, krémszínűvé majd lassan szürkévé változik.
Ha az érés előrehaladtával a kéreg már túl fűszeres, akkor általában a sajt belsejét, kéreg nélkül fogyasztjuk.
Ez a keverék is használható természetesen tehéntejhez is, de erre van külön is az
Iota CL2
termékünk, mely ízvilágában szolidabb, kéreg felszínének színét tekintve, egy árnyalattal sötétebb sajtot eredményez.
Az Iota CL tenyészetek fehértől a krém színig terjedő kérget biztosítanak, közepes proteolízis kíséretében.
Iota CL 1 -ben lévő Geot. candidumm törzs nagyon aromás sajtot krém színű felületet biztosít.
Iota CL 2 -ben lévő Geot. candidumm törzs közepesen aromás sajtot fehér vagy krém színű felületet biztosít.
Iota CL 3 -ban lévő Geot. candidumm törzs közepesen aromás sajtot fehér színű felületet biztosít.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
Javasolt:
Receptúráinkat itt megtalálod!
•
Chevre
és egyéb francia túrósajtok készítéséhez.
Adagolása:
Kiszerelési egység
Ajánlott tej mennyiség
Bruttó ár
Akciós bruttó ár
DL 1
100 liter hőkezelt, vagy
2.365,-
Ft
-
Ft
200 liter nyers tej feldolgozásához.
10 db DL 1
10 x 100 liter hőkezelt, vagy
23.650,-
17.860,-
Ft
-
Ft
10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
DL 3,5
350 liter hőkezelt, vagy
5.335,-
Ft
2.665,-
Ft
700 liter nyers tej feldolgozásához.
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet:
20-22 C fok.
Már fejés közben (két fejés között) a tejhez adható, még a tej érlelése előtt. Vagy az előkészített sajttejbe, 20-22 C fokon. Oltóenzim hozzáadása előtti érlelési idő, a sajt típusától függően 30 perc és 2 óra közti idő lehet, a kívánt Ph eléréséig.
Összetétele:
•
Mezofil és termofil starter kultúrák keveréke,
Nem tudod mik ezek és mire valók?
•
Geotrichum Candidum és
•
Debaryomyces,
A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
•
Trichosporon, valamint
•
Kluyveromyces típusú élesztők.
•
Segédanyag: maltodextrin
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében
laktózt
tartalmaznak.
Savasítás:
•lassú
Tárolása:
Minőségét megőrzi:
A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon
3 hónap
- 18 C fokon
2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Mások ezt tették még a kosárba
Hamarosan
Danisco
Choozit Star 26 - Thermofil starter (50 DCU)
5 600
Ft
Részletek
-
Sajtbevonó
1 kg és 5 kg-os
5 210
Ft
Részletek
Hamarosan
Danisco
Yo-Mix 495 LYO - Joghurt kultúra (100 DCU)
8 920
Ft
Részletek
Hamarosan
COQUARD
Kappa 3 - Kisméretű sajtok nagy lyukakkal
2 365
Ft
Részletek
Hasonló termékek
Hamarosan
COQUARD
Iota FF - Krémsajt, friss sajt
2 580
Ft
-tól
Részletek
COQUARD
IOTA CL2 - Vegyes alvasztású sajtok keveréke
2 365
Ft
-tól
Részletek
Hamarosan
Danisco
Choozit MM 100 - Mezofil starter (25 DCU)
3 620
Ft
Részletek
Danisco
Choozit MM 100 Nagycsomag (10 x 25 DCU)
10 tasak / csomag
28 500
Ft
Részletek
Megosztás
Írj nekünk massangeren