, , , , ,
    COQUARD Sigma 55 - 10 db Dl 1
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    COQUARD Sigma 55 - 10 db Dl 1

    Cikkszám: 005EDC*10
    Gyártó: COQUARD »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.1 kg
    26 180 Ft
    Nettó: 20 614 Ft +áfa
     db
    Rövid ismertető: minimum 10x 100 liter tejhez

    Termékismertető

    Élesztőszerű, bézs színű rövid fedés és nagyon intenzív aroma jellemzi.

    Erősíti a sajt kérgét, gátolja a mucor megtelepedését.

    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.

    Befolyásolja sajtunk megjelenését, textúráját és ízét.

    A Geotrichum Candidum használható Brevibacteriummal együtt, elősegíti a mosott kérgű sajtok kéregképződését.


    Kedvezőtlenül befolyásolja a Geotrichum fejlődését:
    • túl alacsony páratartalom az érlelő helyiségben,
    • túl alacsony hőmérséklet az érlelő helyiségben,
    • túl sok só a sajt felületén,
    • túl korán vagy túl későn lett sózva a sajt.

    A Geotrichum kialakulásához  kedveznek az alábbi tényezők:
    • megfelelően nagy páratartalom az érlelő helyiségben,
    • a gyártás és  a meleg szárítás a túrósajtokra jellemző 20 C fok helyett 24 C fokban történik,
    • huzatmentesség és
    • alacsony felületi sótartalom.
    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált tenyészet a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Camembert és
    Brie kiegészítéseként,
    valamint minden Geotrichummal készülő sajt készítéséhez.




    Adagolása:
    Kiszerelési egységAjánlott tej mennyiség
    DL 1minimum 100 liter tej feldolgozásához

    10 db   DL 110 x 100  liter tejhez




    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 24 C fok.

    •  
    Starterkultúrával egyidejűleg közvetlenül a tejbe.
    •  Permetezéssel a sajt felületére, minden fordításnál. Higítsuk steril, sótlan, vagy maximum 9gramm/liter sótartalmú vízzel.
       Permetezni kell a formákat beleszedés előtt, a sajtot közvetlen beleszedés után, minden fordítás előtt és után.
       Az oldatot 24 órán belül el kell használni.

    Összetétele:
    Geotrichum CandidumNem tudod mik ezek és mire valók?


    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!





     A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• nem
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon3 hónapig
    -18 C fokon2 évig

    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

      Termék értékelés és véleményezés

      Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

      Hasonló termékek

       COQUARD Sigma 55 - Dl 1
      minimum 100 liter tejhez
      3 220 Ft
      2 535 Ft +áfa
      Részletek