, , , , ,
    COQUARD Sigma 55 - Dl 1
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    COQUARD Sigma 55 - Dl 1

    Cikkszám: 005EDC
    Gyártó: COQUARD »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.01 kg
    3 220 Ft
    Nettó: 2 535 Ft +áfa
     db
    Rövid ismertető: minimum 100 liter tejhez

    Termékismertető

    Élesztőszerű, bézs színű rövid fedés és nagyon intenzív aroma jellemzi.

    Erősíti a sajt kérgét, gátolja a mucor megtelepedését.

    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.

    Befolyásolja sajtunk megjelenését, textúráját és ízét.

    A Geotrichum Candidum használható Brevibacteriummal együtt, elősegíti a mosott kérgű sajtok kéregképződését.


    Kedvezőtlenül befolyásolja a Geotrichum fejlődését:
    • túl alacsony páratartalom az érlelő helyiségben,
    • túl alacsony hőmérséklet az érlelő helyiségben,
    • túl sok só a sajt felületén,
    • túl korán vagy túl későn lett sózva a sajt.

    A Geotrichum kialakulásához  kedveznek az alábbi tényezők:
    • megfelelően nagy páratartalom az érlelő helyiségben,
    • a gyártás és  a meleg szárítás a túrósajtokra jellemző 20 C fok helyett 24 C fokban történik,
    • huzatmentesség és
    • alacsony felületi sótartalom.
    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált tenyészet a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Camembert és
    Brie kiegészítéseként,
    valamint minden Geotrichummal készülő sajt készítéséhez.




    Adagolása:
    Kiszerelési egységAjánlott tej mennyiség
    DL 1minimum 100 liter tej feldolgozásához

    10 db   DL 110 x 100  liter tejhez




    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 24 C fok.

    •  
    Starterkultúrával egyidejűleg közvetlenül a tejbe.
    •  Permetezéssel a sajt felületére, minden fordításnál. Higítsuk steril, sótlan, vagy maximum 9gramm/liter sótartalmú vízzel.
       Permetezni kell a formákat beleszedés előtt, a sajtot közvetlen beleszedés után, minden fordítás előtt és után.
       Az oldatot 24 órán belül el kell használni.

    Összetétele:
    Geotrichum CandidumNem tudod mik ezek és mire valók?


    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!





     A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• nem
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon3 hónapig
    -18 C fokon2 évig

    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

      Termék értékelés és véleményezés

      Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

      Kapcsolódó vagy hasonló termékek

       COQUARD Iota Camembert - Dl 1
      100-200 liter tejhez
      2 365 Ft
      1 862 Ft +áfa
      Részletek
       - Pumpás flakon
      610 Ft
      480 Ft +áfa
      Részletek

      Mások ezt tették még a kosárba

       - Camembert papír - KICSI
      200x200 mm
      3 205 Ft
      2 524 Ft +áfa
      Részletek
       - Camembert doboz és tető
      Hamarosan
      40 darab vagy
      1 teljes karton azaz 320 db (8csomag 7 áráért!)
      7 910 Ft
      6 228 Ft +áfa
       - Sajtkendő - Sötétkék - 104x107cm
      Hamarosan
      Elasztikus polietilén
      2 230 Ft
      1 756 Ft +áfa
       Danisco Choozit MM 100 - 25 DCU
      Mezofil starter
      3 950 Ft
      3 110 Ft +áfa
      Részletek