, , , , ,
    COQUARD Sigma 93 - 10 db Dl 1
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    COQUARD Sigma 93 - 10 db Dl 1

    Cikkszám: 005KCC*10
    Gyártó: COQUARD »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.1 kg
    Készlet:Hamarosan
    29 280 Ft
    Nettó: 23 055 Ft +áfa
    Rövid ismertető: 10x 250-500 liter tejhez

    Termékismertető

    A Sigma93 érlelő kultúra keverék különösen alkalmas üzemi felhasználásra, fokozatos érlelésre papír csomagolásban.

    A Sigma93-al érlel sajtok jól viselik a szállítást, a boltok polcain való várakozást. Kereskedelemben megszokott finom, de inkább semleges aromát képez az összességében közepes proteolízisnek köszönhetően.

    Camembert sajtok tipikus ízéhez készített keverék, ajánlott az Iota Ca - Camembert starter kultúrával közösen használni.


    A kiválasztott Geotrichum Candidum törzsek jó sótűrőek, szép fehér színűek. Érlelő hatásuk alacsony, de mégis kellőképpen előkészítik a felületet a Penicilliumok növekedéséhez és hozzájárulnak a Camembert aroma kialakulásához. Védelmet nyújt a felület kezdeti nyálkásodása ellen.
    (Aroma fokozható a Debaryomyces élesztő hozzáadásával.)

    A keverékben lévő Penicilliumok gyorsan bontják a fehérjéket és közepes zsírbontó hatásúak. Gyors növekedésűek, tömött felületet alkotnak. Növekedésüket a Geotrichum kissé lassítja. Különösen alkalmassá teszi sajtunkat a camembert papírban történő érlelésre és tárolásra.

    Javasolt a számított mennyiség felét a tejbe oltani, a másik felét pedig permetezéssel a sajt felületére juttatni.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Camembert sajt,
    és egyéb fehér nemespenésszel érő sajtok készítéséhez.




    Adagolása:
    Kiszerelési egységAjánlott tej mennyiség
    DL 1250-500 liter tej feldolgozásához.

    10 db   DL 110 x 250-500  liter tej feldolgozásához.




    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.
    Felhasználása:
     
    •  A számított mennyiség felét tegye közvetlenül a tejbe, az oltó hozzáadása előtt,
    •  a másik felét használja permetező oldatként (½ cső 400 ml steril sótlan vízben higítva) minden forgatás előtt és után.
    Összetétele:
    Penicillium candidum (camembert)Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Geotrichum Candidum
    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!

    Segédanyag: maltodextrin
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• nem
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon3 hónap
    - 18 C fokon2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

    Kedvezőtlenül befolyásolja a Geotrichum fejlődését:
    • túl alacsony páratartalom az érlelő helyiségben,
    • túl alacsony hőmérséklet az érlelő helyiségben,
    • túl sok só a sajt felületén,
    • túl korán vagy túl későn lett sózva a sajt.

    A Geotrichum kialakulásához  kedveznek az alábbi tényezők:
    • megfelelően nagy páratartalom az érlelő helyiségben,
    • a gyártás és  a meleg szárítás a túrósajtokra jellemző 20 C fok helyett 24 C fokban történik,
    • huzatmentesség és
    • alacsony felületi sótartalom.

    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Hasonló termékek

     COQUARD Sigma 93 - Dl 1
    250-500 liter tejhez
    3 530 Ft
    2 780 Ft +áfa
    Részletek