, , , , ,
    COQUARD Sigma 13 - Dl 1
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    COQUARD Sigma 13 - Dl 1

    Cikkszám: 005ACC
    Gyártó: COQUARD »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.01 kg
    3 450 Ft
    Nettó: 2 717 Ft +áfa
     db
    Rövid ismertető: minimum 500 liter tejhez

    Termékismertető

    A Penicillium Album az érés kezdetén egy nagyon sűrű fehér bevonatként jelentkezik, amely az érés előrehaladtával halványsárgává, majd kékes-szürkévé válik.

    Erős kérget és tartós fedést biztosít az éleken és a sarkokon is!

    Nagyon kellemes, egyedi íz és illat jellemzi.
     
    Tipikus Loire-i kecskesajt kérget képez.

    Nagyon gyorsan beállítható penész, hiszen gyakran jelen van a nyers tejben, különösen a kecsketejben.

    Alkalmazható önmagában vagy Geotricum Candidummal vegyesen. Vegyesen jobb védelmet ad a nem kívánatos mucor fejlődése ellen.

    A Penicillium Album használata, jellemzői:
    • Tedd a tejbe a starterkultúrával egyidejűleg, ha nagyon sűrű, erős bevonatot szeretnél, vagy
    • használd permetezésre, ha mérsékeltebb fejlődést akarsz.
    Fejlődésének optimális feltételei:
    • csepegtetés 18 C fokon
    • sózás 13 C fokon
    • érlelés 6-8 C fokon
    • Soha ne hagyd a sajt ugyanazon oldalát 8 egymást követő órán át a csepegtető rácson, mert a két oldal nem lesz homogén!
    • Az érlelő helyiség gyakran és sokáig legyen szellőztetve, akkor is ha hűtött!
    A penész bevonat első megjelenése:
    • 6-8 C fokon kb a 9. napon,
    • magasabb hőmérsékleten pár nappal korábban.
    • A hőmérséklet soha ne haladja meg a 13 C fokot!
    Túl magas érlelési hőmérséklet ( 15 c fok ± 2) a sajt kérgesedésének hibájához vezet! A Penicillium Album ugyan gyorsabban növekszik, de a túlzott proteolízis kéreg alatti folyósodáshoz és keserűséghez vezethet.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált tenyészet a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Sainte-Maure de Touraine
    Poluligny Saint-Pierre
    Valencay
    Crottin és egyéb hasonló méretű és megjelenésű sajtok készítéséhez.


    Adagolása:
    Kiszerelési egységAjánlott tej mennyiség
    DL 1minimum 500 liter tej feldolgozásához

    10 db   DL 110 x 500  liter tejhez




    Felhasználásának módját és adagolását a készített sajt speciális igényeihez kell igazítani. Az adagolt mennyiséget meghatározza a gyártás és érleléskori helyi környezet és az érleléshez biztosított egyéb feltételek.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 

    •  
    Starterkultúrával egyidejűleg közvetlenül a tejbe.
    •  Permetezéssel a sajt felületére, minden fordításnál. Higítsuk steril, sótlan, vagy maximum 9gramm/liter sótartalmú vízzel.
       Permetezni kell a formákat beleszedés előtt, a sajtot közvetlen beleszedés után, minden fordítás előtt és után.
       Az oldatot 24 órán belül el kell használni.

    Összetétele:
    Penicillium AlbumNem tudod mik ezek és mire valók?


    A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!





     A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• nem
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon4-6 hétig



    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

      *

      Termék értékelés és véleményezés

      Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

      Kapcsolódó vagy hasonló termékek

       - Pumpás flakon
      610 Ft
      480 Ft +áfa
      Részletek

      Mások ezt tették még a kosárba

       - Kazein számok
      10 db / csomag
      350 Ft -tól
      276 Ft +áfa
       - Camembert papír - KICSI
      200x200 mm
      3 205 Ft -tól
      2 524 Ft +áfa
       Danisco Choozit MM 100 - 25 DCU
      Mezofil starter
      3 950 Ft
      3 110 Ft +áfa
      Részletek