, , , , ,
    COQUARD Omega 3 - Dl 1
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    COQUARD Omega 3 - Dl 1

    Cikkszám: 002NCC
    Gyártó: COQUARD »
    Kiszerelés: db
    Súly: 0.01 kg
    2 365 Ft
    Nettó: 1 862 Ft +áfa
     db
    Rövid ismertető: 100-200 liter tejhez

    Termékismertető

    Az omega kultúrák képezik a legtöbb alapvető sajt alapját. Egyaránt felhasználható tehén kecske és juhtejnél is.

    Enyhe aromájú, kevés gázt termelő, univerzálisan felhasználható főként mezofil kultúrák keveréke.

    Nagyon sok törzs kultúra, 90%-ban homofermentatív.

    Ideális nyers tej használata esetén kiegészítő kultúrának. Kiemeli a tej természetes ízeit.

    Alkalmazása:
    • Túró friss sajt és krémsajt:   Az esti fejésbe rögtön beletesszük a kultúrát, 30-37 C fokon. Várunk 50 percet majd lehűtjük 14 C fok környékére. Másnap reggel hozzákeverjük a friss fejést, az elegy hőmérséklete 19-21 C fok legyen, belekeverjük az oltót.
    • Lágy sajtok: 28-34 C fokon tesszük a tejbe. Technológiától függően az inkubációs idő lehet 5 perc de akár 2,5-3 óra is.
    • Préselt szeletelhető sajtok:  Receptúrák szerint.  Pl Tomme, Raclette, Camembert, kéksajtok stb... 

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    Túró,
    friss sajtok,
    lágy sajt,
    gomolya és
    rövid érlelésű, préselt sajtok készítéséhez.
    Adagolása:
    Kiszerelési egységAjánlott tej mennyiség
    DL 1100 liter hőkezelt, vagy
    200 liter nyers tej feldolgozásához.
    10 db   DL 110 x 100  liter hőkezelt, vagy
    10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
    DL 3,5350 liter hőkezelt, vagy
    700 liter nyers tej feldolgozásához.
    Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
    Felhasználása:
    Ajánlott oltási hőmérséklet: 16-37 C fok.

    Hőoptimuma:  20-25 C fok.
    • Túró friss sajt és krémsajt:   Az esti fejésbe rögtön beletesszük a kultúrát, 30-37 C fokon. Várunk 50 percet majd lehűtjük 14 C fok környékére. Másnap reggel hozzákeverjük a friss fejést, az elegy hőmérséklete 19-21 C fok legyen, belekeverjük az oltót.
    • Lágy sajtok: 28-34 C fokon tesszük a tejbe. Technológiától függően ay inkubációs idő lehet 5í perc de akár 2,5-3 óra is.
    • Préselt szeletelhető sajtok:  Receptúrák szerint.
    Az omega kultúrák képezik a legtöbb alapvető sajt alapját. Egyaránt felhasználható tehén kecske és juhtejnél is.  Pl Tomme, Raclette, Camembert, kéksajtok stb... 
    Összetétele:
    80%  Lactococcus Lactis és Cremoris,Nem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus Diacetilactis,
    Leuconostoc mesenteroides Cremoris,A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
    Streptococcus Thermophilus.



    Segédanyag: maltodextrin
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• közepes
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon3 hónap
    - 18 C fokon2 év
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!





    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

     COQUARD Kappa 3 - Dl 1
    Hamarosan
    50-100 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
     - Kazein számok
    10 db / csomag
    350 Ft
    276 Ft +áfa
    Részletek
     Danisco Choozit MM 100 - 25 DCU
    Mezofil starter
    3 950 Ft
    3 110 Ft +áfa
    Részletek