Látogasson el webáruházunkba!

Danisco Choozit ALP D - 50 DCU (932216)

Webáruház  »  Danisco  »  Choozit ALP D - Vegyes starter  »  Choozit ALP D - 50 DCU
https://www.sajtsziget.hu/termek/danisco-932178-choozit-ma-4001-kevert-starter-kultura3
Danisco Choozit ALP D - 50 DCU
Alpesi sajtok készítéséhez ajánlott.
Ára:
4 960 Ft

500 liter tejhez

Danisco Choozit ALP D - 50 DCU részletes ismertetője

A Danisco Choozit Alp D nagyon aromás tenyészet, kifejezetten az Alpesi sajtokra fejlesztve.

Keményebb textúrát, diós ízt ad a sajtnak. Csekély mennyiségű gázt termel. Fehérjebontó képessége magas.

Alkalmas félkemény és kemény sajtok készítéséhez.

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
 Gruyere
 Ementáli
Jarlsberg és
egyéb, hegyi típusú kemény és félkemény sajtok készítéséhez.




Adagolása: Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
50 DCU félkemény sajt:  10-15 DCU 

vagy kemény sajt: 7-10 DCU

100 DCU


A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


Ajánlott oltási hőmérséklet:  37 C fok
  • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
  • 10 DCU/100 liter mennyiségget használva, 37 C fokon oltva és inkubálva a ph 5 óra elteltével 5,9.
Összetétele:
Lactococcus lactis subsp. lactis Nem tudod mik ezek és mire valók?
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus lactis
Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás: • közepes
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon  maximum 3 hónap,
4 C fok alatt csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 12 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!


További képek

danisco
danisco